5 Şubat 2015 Perşembe

Şekersiz Bademli - Kivili Dondurma / Sugar Free Kiwi - Almond Ice Cream

Çocukluğumdan beri dondurmanın hayatımda özel bir yeri olmuştur. Çocukluk anılarımın çoğu dondurmayla alakalıdır: ıssız bir sahilde ümitsizce dondurmacıyı beklemem, anneannemin çekmecemdeki boş dondurma paketlerini keşfetmesi, diğer çocuklar dondurmalarını düşürüp dururken benim kendiminkinin yoğun bir dikkatle tadını çıkarmam. Asla dondurmamı düşürmedim. Bu aşk hayatım boyunca devam etti. Bana kış ortasında dondurma almadığı için o zamanki erkek arkadaşım -şimdiki eşimle kavga ettiğimi hatırlıyorum. Havanın dondurma yemek için çok soğuk olduğunu iddia etmişti - sanki bu mümkünmüş gibi. Kızım da benim adımlarımı takip ediyor.
Bugün birlikte kendimize şekersiz bir dondurma yaptık - itiraf etmeliyim ki bu dondurma dışarıdakilerden çok daha sağlıklı ve lezzetli. Ayrıca inanılmaz kolay! Eminim ki okuyanlar mutlaka deneyecektir - ve de o paketli, glükoz ve katkı maddesi dolu pisliği çocuklarına bir daha asla satın almayacaklardır! Tarif inek sütü alerjisi olan çocuklar için de uygundur.


İçindekiler: (İki kişiliktir)
1 fazla olgunlaşmamış muz (önceden buzlukta en az 3 saat dondurulmuş)
1 kivi
20 ml ev yapımı hindistan cevizi sütü(veya keçi sütü/kefir)
Süslemek için ezilmiş badem parçaları
Yapılışı:
Muz, kivi ve h. cevizi sütünü blenderdan geçirin, bademlerle süsleyin ve hemen tadını çıkarın! 



Since childhood, ice cream always had a special place in my life. Most of my childhood memories are about ice cream: my hopeless waiting at a deserted beach for the ice cream man, my grandmother's discovery of empty ice cream packages in my drawers, the way i enjoyed my ice cream with such extensive care while other kids kept dropping them on the ground. I never did. This love continued throughout my life, I remember having a fight with my then boyfriend - now husband - just because he didn't buy me ice cream in the middle of winter.He had claimed it was too cold to eat ice cream - as if it's possible. My daughter seems to follow my footsteps. So, together we made our own sugar free ice cream - which is way healthier and I have to admit much more delicious than any other ice cream. Plus its super easy! I'm sure those who read will definitely try it - and won't buy their children that packaged, glucose and additive filled filth ever again! This recipe is also fitting with kids with cow milk allergy.
Ingredients:(Recipe for 2)
1 raw banana (frozen for at least 3 hours in the freezer)
1 kiwi
20 ml homemade coconut milk(or goat milk/kefir)
Crushed almonds to decorate
Instructions:
Blend banana, kiwi and coconut milk in a food processor, decorate and enjoy immediately!