26 Şubat 2015 Perşembe

Evde Peynir Yapımı 2 : Tulum Peyniri / CheeseMaking 2 : Tulum Cheese

Dün öyle güzel bir tulum peyniri yapmayı başardım ki eşimle akşam kahvaltısı yapmaya karar verdik. Peynir elbette çoktan bitti. İyi ki resim çekmeyi akıl etmişim. Yapılışı ise yine çok kolay. Bir önceki yazımda  verilen tarifteki adımları takip ederek harika bir peynir elde ettikten sonra, aynı peyniri dilimleyip suya koymayın. Mutfak robotunuzda incecik kıyın veya rendeleyin. İçine 1/2 tatlı kaşığı kadar tuz ekleyip (zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz ama biz tulumu epeyce tuzlu seviyoruz) güzelce yoğurun. Bir kaba sımsıkı bastırın, buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Oluşan tulum peynirinin tadına inanamayacaksınız!


Yesterday, I managed to do such a nice tulum cheese my husband and I decided to have a breakfast dinner. Of course the cheese is already over. Thank goodness I remembered taking some pictures! The recipe is again very easy. You have to follow the steps I mentioned on my previous post and make an awesome cheese first, then do not soak it in water. Instead shred it to pieces in a food processor or simply grate it. Add 1/2 tspn rock salt(or less/more according to your taste but we love it really salty) and knead it nicely. Then press it firmly on a small container, and keep for at least 2-3 hours. You will not believe the taste!