7 Şubat 2015 Cumartesi

Ev Yapımı Mayonez / Homemade Mayonnaise

Diyelim ki mayonez içeren bir salata yapmanız gerekti. Belki çocuğunuzun doğum günü ve minikler rus salatası diye tutturdular. Belki de çok sevdiğiniz birinin canı çekti. Marketten alınan katkılı mayonezi mi tüketeceksiniz ? Yapmayın, çünkü ev yapımı mayonez ve market mayonezi birbirinden tamamen farklı tadlara sahipler. Geçen gün eşimin çok istediği salataya bu mayonezi ekledim. Ertesi gün tekrar yapmamı istedi. Sanırım tek tehlikesi bu, fazla lezzetli ve yağlı. Ama aklınızın köşesinde bu tarifin olmasında elbette bir sakınca yok. 

İçindekiler:
2 yumurta sarısı
2 tatlı kaşığı ev yapımı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tutam himalaya tuzu
1 su bardağı riviera zeytinyağı (diğer tip zeytinyağları kullanılırsa kokusu çok ağır oluyor maalesef)
Yapılışı:
Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Önce, bir blender yardımı ile yumurta sarılarını limon suyu, tuz ve sirke ile çırpın. Daha sonrasında zeytin yağını damla damla ilave edin ve sürekli karıştırmaya devam edin. Yağ ve yumurta katılaşmaya başlayacak. Azar azar yağı eklemeye devam edin. Mayoneziniz hazır. Hemen tüketin! 


Let's say you have to make a salad including mayonnaise. Maybe its your kid's birthday and the little ones are asking for a russian salad. Maybe someone you love craves it. Will you consume that additive filled mayonnaise from the store? Don't, because homemade and store mayonnaise have different tastes. I recently used this mayonnaise for a salad I made for my husband. He asked me to do it again the day after. I suppose the only danger is that it is too delicious and too oily. Of course there's no harm in having this recipe at the back of your mind.
Ingredients:
2 egg yolks
2 tspn home made apple vinegar
1 tspn lemon juice
1 pinch of himalayan salt
1 cup of light olive oil (other types of olive oil make it too heavy)
Instructions:
All ingredients should be in room temperature. Firstly mix the eggs, vinegar, lemon juice and salt. Then add the oil drop by drop and keep mixing. Oil and eggs will solidify. Keep adding the oil. Your mayo is ready. Consume immediately.