İçindekiler: (6 adet tekerlek çikolata için)
60 gr katı kakao yağı (aktarlardan temin edebilirsiniz)
1 çorba kaşığı katı tereyağı
2 çorba kaşığı toz kakao
2 çorba kaşığı bal
2-3 damla vanilya özütü
2 çorba kaşığı toz badem/fındık/fıstık (tercihe bağlı)
Yapılışı:
Çok kısık ateşte kakao yağını eritin, kakao yağının yanmamasına veya çok kaynamaması gerekiyor. Aksi halde çikolatanızın tadı berbat olacaktır. Diğer malzemeleri de ekleyip seri bir şekilde karıştırın. Ateşi kapatın, karışımı bekletmeden silikon muffin kalıplarına paylaştırın. Buzdolabında en az yarım saat bekletin. Afiyet olsun.
Ingredients: (For 6 chocolate wheels)
60 gr solid cocoa butter
1 tblspn butter
2 tblspns cocoa powder
2 tblpsns honey
2-3 drops of vanilla extract
2 tblspns almond/hazelnut/peanut meal (optional)
Instructions:
Melt the cocoa oil in very low heat, make sure the oil is not burnt or too much boiled. Otherwise the taste of the chocolate will be spoiled. Add the remaining ingredients and stir quickly. Turn off the heat and split the mixture in silicone muffin molds. Keep in the fridge for at least half an hour. Enjoy.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder