14 Temmuz 2015 Salı

Üç Katlı Dondurma Pastası / Triple Layer Ice Cream Cake

Bugün annemin doğum günü olduğu için en sevdiği meyvelerden bir pasta yapmak kaçınılmazdı. Uzun zamandır dondurma pastası yapmayı zaten çok istiyordum. Geçtiğimiz Cuma günü Mimaroba pazarına gidip görüp görebileceğim en diri böğürtlenleri ve mis gibi kokan en tatlı kavunu satın aldım. Ananası eşim Bangladeş'ten getirmişti, bu yüzden Türkiye'de bulunması mümkün olmayacak kadar lezzetli bir ananas zaten hazır bekliyordu. Sonrası ise çok kolay oldu. 
Bade pasta veya herhangi bir doğum günü söz konusu olunca apayrı bir heyecana kapılıyor. Pasta servis edilirken etrafında kelebek gibi dans etmesini izlemek çok eğlenceliydi. Şu anda her yeri pastanın üzerinden çaldığı böğürtlenlerle kaplı ve "anneciğim banyo yapmalıyım çünkü yapış yapış oldum." diyor. O yüzden fazla uzatmıyorum ve hemen bu kolay tarife geçiyorum.

İçindekiler:
İlk kat için
1/8 küçük boy dilimlenmiş kavun
2 orta boy muz (dilimlenmiş ve dondurulmuş)
2 çorba kaşığı süt kaymağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
Orta kat için
orta boy muz (dilimlenmiş ve dondurulmuş)
6 adet iri böğürtlen
Üst kat için
4 dilim ananas 
orta boy muz (dilimlenmiş ve dondurulmuş)
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için
3 adet böğürtlen


Yapılışı:
İlk katın malzemelerini mutfak robotundan geçirin, püre kıvamını alınca pişirme kağıdı ile kaplanmış kelepçeli bir kalıba koyun ve 2 saat dondurun. İkinci katın malzemelerini mutfak robotundan geçirin, püre kıvamını aldığında buzluktaki kelepçeli kalıba yayın. İki saat daha dondurun. En üst katın malzemelerini mutfak robotunda püre kıvamına getirin. Kelepçeli kalıba yayın. Bir gece buzlukta bekletin. Böğürtlenlerle süsleyin, beş dakika oda ısısında bekletip servis edin.


As today is my mom's birthday, it was inevitable to make a cake from her favourite fruits. I've been meaning to make an ice cream cake for a long time anyway. So I bought the most fresh blackberries nd the sweetest yummy smelling melon from local Mimaroba market last Friday. My husband had already brought a pineapple from Bangladesh, so I had the most delicious pineapple that no one can possible find in Turkey ready at home.  The rest was easy.
Bade gets very excited when it comes to cakes and birthdays. It was very entertaining to watch her dance like a butterfly around the cake while it was being served. Right now she is all covered with the blackberries  she stole from the top of the cake and she tells me: "Mom, I need a bath, I am so sticky!". So I need to cut this short and continue with this easy recipe.

Ingredients:
1st layer
1/8 small melon(sliced)
2 medium bananas (sliced and frozen)
2 tblspns clotted milk
1 tspn lemon juice
2nd layer
2 medium bananas (sliced and frozen)
6 big blackberries
3rd layer
4 pineapple slices
2 medium bananas (sliced and frozen)
1 tspn lemon juice
Topping
3 blackberries
Instructions:
Pulse 1st layer ingredients into a puree and put inside a baking sheet covered springform pan. Freeze for 2 hours. Pulse 2nd layer ingredients into a puree and add them on top. Freeze for 2 more hours. Pulse the 3rd layer ingredients, add on top of the pan. Freeze overnight. Decorate with blackberries and keep in the room temperature for 5 minutes before serving.