3 Şubat 2015 Salı

Tavuklu Karnabahar Pilavı / Chicken Cauliflower Pilaf


Bade'ye diyabet teşhisi konmadan önce ünlü bir muhallebiciye tavuk pilav yemeye gittiğimiz günleri anımsıyorum. O zamanlar ne kadar bilinçsiz olduğumu düşündüğümde utançtan içim burkuluyor. Pilavın Türkler için anlamı elbette büyük. Mutfaklardaki yeri de oldukça sağlam. Ben de zamanında çok güzel pilav yapmakla övünürdüm. Ne aptalmışım! Türkiye'deki pirinçlerin çoğu genetiği ile oynanmış, oynanmamışı bile kan şekerini son hızla zıplatıyor, bu yüzden pirinç bizim Yasaklar Top 10 listemizde ilk 3'e girmiş durumda elbette. Bade eskiden pilava inanılmaz düşkündü. Sebzeleri, bakliyatı ve hatta eti kızıma yedirebilmek için küçük parçalar halinde pilavın içine sakladığım günler oldu.
Şimdilerde bulgur pilavı bile tüketmediği için ben de Paleo ve Karatay'cıların taktiğine başvuruyorum. Karnabahardan pilav yapıyorum. Bade gerçekten çok seviyor, başka pilav aramıyor. İşte bu da bizim tavuklu pilav versiyonumuz...
İçindekiler: 
- 1 küçük karnabahar (rondoda ince bulgur büyüklüğünde çekilmiş)
- 1 küçük doğranmış soğan
- 1 diş doğranmış sarımsak 
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam köri baharatı
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kırmızı tatlı biber
- 1 tutam himalaya tuzu
- Haşlanmış köy tavuğu parçaları
Yapılışı:
Geniş bir tencereye zeytinyağını dökün, kısık ateşte soğan ve sarımsakları çok hafif öldürün. Karnabaharları, tuzu ve baharatları ekleyip iyice suyu buharlaşana kadar kısık ateşte karıştıra karıştıra pişirin. Kavrulmasına izin vermeden ateşten alın. Sonrasında haşlanmış tavukları ekleyip servis edin! 

Before Bade was diagnosed I remember the days we went to a famous patisserie to eat chicken-rice pilaf. I cringe at how senseless I was back then. Of course Pilaf means a lot to Turkish people. Its place in our cuisine is pretty solid. I used to brag about making amazing pilaf. How stupid I was! Most of rice in Turkey are genetically modified, and even if not, Rice still makes blood sugar jump at the highest speed, that's why its within the top 3 of our Top 10 Forbidden Food list. Bade was very fond of pilaf once. I remember hiding vegetables, legumes and meat inside it to be able to make her eat. Nowadays she doesn't even eat bulghur pilaf so I am taking a page out of Paleo and Karatay cookbooks. I make cauliflower pilaf. Bade really loves it, doesn't ask for any other . So, this is our version of chicken-pilaf.
Ingredients:
- 1 small cauliflower head.(chopped the size of thin bulghur in a food processor)
- 1 small chopped onion
- 1 small chopped garlic clove
- 5 tbspn olive oil
- 1 pinch of curry
- 1 pinch of black pepper
- 1 pinch of red sweet pepper
- 1 pinch of himalayan salt
- Boiled free range chicken bits
Instructions:
Pour olive oil to a stewpot and simmer onions and garlic until they turn lightly brown. Add cauliflower, salt and spices, simmer while stirring until all the water from the cauliflower evaporates. Don't let it caramelize too much. Add chicken bits and serve.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder