21 Şubat 2015 Cumartesi

Balkabaklı Çikolatalı Kolay Dondurma / Easy Pumpkin Chocolate Ice Cream

Hava pırıl pırıl, güzel kızım neşeli ve yanımda. İlkbahar yaklaşıyor, içimi sıkan Şubat ayı neredeyse bitmek üzere...Dışarıda, Bade'ye hamileyken diktiğimiz küçük erik ağacı yemyeşil tomurcuklarla kaplandı bile. Böyle günlerde insan ilkbahar düşlerine dalmaz da ne yapar? 


İlkbahar, doğduğum mevsim olduğu için sanırım, en sevdiğim mevsimdir. Bence, kış fazla soğuk, yaz fazla sıcak, sonbahar ise fazla hüzünlüdür. İlkbahar ise her şeyin kararında, aydınlık, neşeli ve güzel olduğu yegane mevsimdir. Her şeyden önce ilkbahar içinde bir umut taşır. Yeni, beklenmedik ve güzel şeylerin umudunu. Bugün de ben umutsuzca umutluyum. Yakında, çok yakında, her şey çok daha iyi olacak...
İşte bu kadar güzel bir güne yakışacak harika ve kolay bir dondurma tarifi aşağıda sizleri bekliyor...

İçindekiler: (1 porsiyon dondurma için )
Balkabaklı dondurma için
- 1 küçük yerli muz (önceden dondurulmuş)
- İnce bir dilim (orta boy) buharda pişmiş balkabağı (önceden dondurulmuş)
- 2 çorba kaşığı hindistan cevizi sütü veya inek/keçi sütü/kefir
- 1 tatlı kaşığı(veya 2) bal (opsiyonel)
Çikolatalı dondurma için
- 1 küçük yerli muz (önceden dondurulmuş)
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı bal (opsiyonel)
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi sütü / inek/keçi sütü/kefir
Süslemek için
- Tarçın ve ceviz
Yapılışı:
Balkabaklı dondurma malzemelerini mutfak robotunda püre kıvamına getirin, aynı işlemi çikolatalı dondurma malzemeleri için de yapın. Cam kadehe doldurun, süsleyin. Afiyet olsun!


The weather is brilliant, my beautiful daughter is cheery and here, beside me. Spring is coming and the depressing February is coming to an end...Outside, the little plum tree we planted while I was pregnant to Bade is already blooming. What else do I have to do but dream of spring ? Spring is my favourite season simply because I was born on it. To me, winter is too cold, summer is too hot and autumn is too gloomy. Spring is the only season where everything is moderate, alight, cheery and beautiful. First of all, it carries hope inside. The hope of new and unexpected and beautiful things to happen. And today I am hopelessly hopeful. Soon, very soon, everything will be much better...
And a recipe to match such a beautiful day is awaiting you below...
Ingredients:(Recipe for 1)
For the pumpkin ice cream
- 1 small baby banana (frozen)
- A thin slice of a medium sized pumpkin (steamed and frozen)
- 2 tblspns coconut milk or cow or goat milk/kefir
- 1 tspn honey(or more) (optional)
For the chocolate ice cream
- 1 small baby banana
- 1 tspn cocoa
- 1 tspn honey(optional)
- 1 tspn coconut milk or cow or goat milk/kefir
For decoration
- Cinnamon and walnuts
Instructions:
Blend pumpkin ice cream ingredients until smooth in a food processor, do the same for the chocolate ice cream ingredients. Fill them on a glass cup, decorate, serve and enjoy!