11 Şubat 2015 Çarşamba

Pastırma & Yumurta & Kar / Bacon & Eggs & Snow


Harika, karlı bir gün! Kar demek Sıla'nın mutfaktan çıkmaması demek! Bugün de kahvaltıda bir değişiklik yapalım dedim ve pastırma çanağında yumurta yaptım. Henüz denemediyseniz mutlaka tavsiye ederim. Yapılışı çok kolay. Önceden yağlanmış bir muffin kalıbının her bir gözüne 2 dilim pastırmayı artı şeklinde koyup içine birer yumurta kırıyorsunuz. Tuzunu baharatını da ekledikten sonra önceden ısıtılmış 180 C fırında 15 dk içinde hazır! Beni iyi tanıyanlar dondurmadan sonra en çok sevdiğim şeyin muhtemelen pastırma olduğunu söyleyeceklerdir. Pastırma genellikle katkısız olduğu için evimize asla giremeyen sosis, salam ve jambonun yerini de dolduruyor.

A wonderful, snowy day! Snow means Sila not getting out of kitchen! So today, I made bacon and egg cups for a change. I recommend if you haven't still tried. It's so easy to make. Place 2 slices of bacons in each hole of a muffin/cupcake mold and crack an egg inside. Sprinkle salt and pepper and its ready in 15 minutes in a pre-heated 180C oven!Those who know me well will say that what I love most -after ice cream- is probably bacon. Bacon also replaces sausage and ham at home because its usually additive free.