13 Şubat 2015 Cuma

Limonlu Fındıklı Muffinler / Lemon Hazelnut Muffins


Dün, Badeciğim için kahvaltıda ekmeğin yerini dolduracak veya çizgi film saatinde atıştırabileceği yeni bir kek yaptım. Sonuçta limonlu fındıklı muffinler evimizi mis gibi kokuttu. Resimlerini çekerken Bade'yi zor tuttum diyebilirim. Yanında çok az muz ve tarçınla küçük bir bardak dolusu milkshake hazırladım. Ev yapımı hindistan cevizi sütü kan şekerine neredeyse hiç etki etmiyor diyebilirim. Örneğin uykudan önce kan şekeri hafif yüksekse ek doz insülin gerektirmeyecek bir bardak hindistan cevizi sütü tüm sıkıntımı gideriyor. Hem kızım mutlu oluyor, hem de içim daha rahat oluyor. Her neyse, asıl konuya yani muffinlere dönelim. İşte tarifi...
İçindekiler
- 2 yumurta
- 1 muz
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi/ herhangi bir kuru meyvenin püresi
- 1 büyük çay bardağı çiğ fındık
- 25 gr rendelenmiş hindistan cevizi
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 1 çimdik kaya tuzu
Yapılışı:
Yumurtaları pekmez, tuz, tereyağ ve karbonatla çırpın; muzu, fındıkları, hindistan cevizini ve limon suyunu ekleyip blenderdan geçirip püre kıvamına getirin. Muffin kalıplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 180C fırında altın rengi alana dek (yaklaşık 15-20 dk) pişirin. Bu ölçülerden 6 adet muffin çıkıyor.



Yesterday, I baked a new cake for my daughter that could replace bread on breakfasts and that she can snack on during cartoon hours. As a result lemon muffins made our home smell delicious. I could barely restrain Bade while I took pictures. Additionally I prepared a little glass of milkshake with a little amount of banana and cinnamon. Homemade coconut milk barely affects her blood sugar. For example if her blood sugar is slightly high before bed, giving her a glass of coconut milk which won't require an additional insulin shot solves all my problems. It makes my daughter happy and makes me feel much more safe. Anyway, let's go back to muffins. Here's the recipe...
Ingredients:
- 2 eggs
- 1 banana
- 1 tblspn butter
- 1 tblspn carob molasses/dried fruit puree of preference
- 1/2 cup of raw hazelnut kernels
- 25 gr shredded coconut
- 1 teaspoon baking soda
- 2 tblspns lemon juice
- 1 pinch of rock salt
Instructions:
Mix the eggs with molasses, salt, butter and baking soda; add banana, hazelnuts, coconut and lemon juice and blend until smooth. Pour in muffin papers and bake until golden (about 15-20 minutes) in a pre-heated 180C oven. This recipe makes 6 muffins.