2 Şubat 2015 Pazartesi

Unsuz Tuzlu Krakerler / Salty Flourless Crackers


Tuzlu kraker ve kurabiyelerden fazla hoşlanmazdım. Bugüne kadar. Ama Bade her zaman çok sevmiştir. Bir pastanenin önünden geçerken camdan bakıp durur ama 3 yaşında bile olsa onların kendisi için hiç iyi olmadığını bilir. Bu yüzden ben de bu zehirli atıştırmalıkların yerine ne geçebilir diye düşünüp duruyordum. Bir çok araştırma sonucu, kendi tarifimi sonunda oluşturdum.
İçindekiler:
- 1 su bardağı çekilmiş badem
- 1/2 su bardağı çekilmiş çiğ kaju fıstığı
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- 2 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
- 1 büyük yumurta beyazı
- 1 çorbakaşığı organik tereyağ
- 1 çay kaşığı himalaya tuzu

Pişirme süresi :
Önceden ısıtılmış 200C turbo fırında 20 dk.
Yapılışı:
Hepsini karıştırıp kurabiye hamuruna benzeyen bir hamur oluşturun. Hamuru iki yağlı kağıdın arasında oklava yardımıyla iyice düzleştirin. Kurabiye kalıplarıyla istediğiniz şekilleri oluşturun, yağlı kağıda dizip iyice altın rengine dönene kadar 20 dk kadar pişirin. Ilık ılıkken yemenizi tavsiye ederim!
I never was much of a salty cracker fan. I am, from now on. Bade loves them so much. She keeps staring at them when we pass a bakery store but even though she is only 3 years old she knows they are bad for her. So I kept thinking how can I replace those poisonous snacks. Then after a lot of research, I finally had myself a recipe. 
Ingredients :
- 1 cup of almond meal
- 1/2 cup of raw cashew nut meal
- 1 tablespoon sesame seeds
- 1 tablespoon nigella seeds
- 2 tablespoon sunflower seeds
- 1 large egg white
- 1 tablespoon organic butter
- 1 teaspoon himalayan salt
Cooking time:  20 minutes in a 200C pre-heated oven
Instructions :
Mix all and form a dough similar to cookie dough. Place the dough between two parchment papers and flatten with a rolling pin. Cut out with your favourite cookie cutters, place on a parchment paper covered baking sheet and bake for 20 minutes until they turn golden brown. I suggest you eat them while they are still warm!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder