18 Şubat 2015 Çarşamba

Evyapımı Yulafsız Müsli / Homemade Oat Free Muesli

Bazı günler en sevdiğim kahvaltı olan yumurtayı canım istemiyor. Eskiden olsa mutfak çekmecesinden marketten aldığım müslilerden birini çıkarıp, yoğurt ekleyip yerdim. Artık kendim yapıyorum. Yulaftan hoşlanmıyorum ve yulafı atlar yer diyen Karatay'a tüm kalbimle -kıs kıs gülerek- katılıyorum. Bence son derece gereksiz karbonhidrat tüketimine giriyor ve glisemik yükü de yüksek. Yediklerinizin glisemik indeksini araştırırken glisemik yüküne de bakmayı asla unutmayın! Glisemik indeksi normal gibi görünen ama glisemik yükü aşırı yüksek olan (tam buğday ürünler gibi) bir çok gıdanın farkına varacaksınız!

İçindekiler:
- 1 avuç çiğ yer fıstığı içi
- 1 avuç çiğ ceviz içi
- 1 çorba kaşığı susam
- 2 çorba kaşığı ayçekirdeği
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 küçük rendelenmiş ekşi yeşil elma
- İnce bir dilim ev yapımı tereyağ
- Servis için ev yapımı yoğurt
Yapılışı:
Yer fıstığı ve cevizleri rondodan geçirin ama iri parçalar halinde kalmalarına özen gösterin. Susam, ay çekirdeği, rendelenmiş elma ve tarçını ekleyip karıştırın ve karışımı fırın kabına dökün. Üzerini minik tereyağ parçaları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık ve yoğurt beraberinde servis edin.

Some mornings I don't feel like eating my favourite breakfast: eggs. Before, I would simply get a package of store muesli from the kitchen drawer and eat it with some yoghurt. Now I am making it myself. I don't like oat, and I agree with all my heart -and sniggering- with Karatay who calls it horse food. I thinks it's an unnecessary consumption of carbs and has a high glysemic load. When you are looking for the glycemic index of what you eat, do not forget to check their glycemic load. You will come to realize that a lot of foods with normal glycemic index have incredibly high glycemic loads(like whole wheat products)!
Ingredients:
- A handful of raw peanuts
- A handful of raw walnut kernels
- 1 tblspn sesame seeds
- 2 tblspns sunflower seeds
- 1 tspn cinnamon
- 1 small grated green sour apple
- A thin slice of butter
- Homemade yoghurt for serving
Instructions:
Put peanuts and walnuts to a food processor and make sure they stay in large pieces. Add sesame and sunflower seeds, grated apple and cinnamon and stir. Pour the mixture into a baking pan. Add small pieces of butter on top. Bake until golden in a pre-heated 180C oven. Serve slightly warm and with yoghurt.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder