7 Şubat 2015 Cumartesi

Köy Tavuğu Modern Tavuğa Karşı / Pastured Chicken vs. Modern Chicken

Köy tavuğu pişirmek zahmetli, ayıklayacaksın, ütüleyeceksin, düdüklüde 3 saat pişmesini bekleyeceksin. Zahmete değiyor. Şu renge bakar mısınız? Tencerenin içinde 1 adet tavuktan başka bir şey yok. Etinin tadı, rengi, hatta kokusu bile farklı. Suyuna çorba da yaptım, bir kısmını da buzluğa atıp sakladım. Bu görüntüden sonra market tavuğu yenir mi ? Yenmez. Çocuklarınıza market tavuğu yedirebilir misiniz ? Asla. Farkına varalım, bilinçlenelim. Bazı insanları zengin etmek için sağlığımızdan olmayalım.


Its exhausting to cook a pastured chicken, you have to clean it, burn its remaining feathers at the stove, and wait for it to cook for at least 3 hours in a pressure cooker. But its worth it. Will you please look at that color? There is nothing but 1 chicken inside. The taste, the color and even the smell is different. I made a soup out of its broth, and saved some and put in the freezer. After this view, is it possible to eat a chicken you buy from the store? Not. Can you feed your children a chicken you buy from the store ? Never. Let's become aware, let's be conscious. Let's not lose our health to make some people rich.