22 Mart 2015 Pazar

Mükemmel Unsuz Pankek / Perfect Flourless Pancake


Çok ama çok araştırdım, internette içinde un bulunmayan pankek tariflerinin tamamını denedim sanırım. Tavaya yapışan, kopan, parçalanan kim bilir kaç pankek... En iyisi tarifini daha önce yayınladığım muz ve yumurtayla yapılan klasik low carb pankekti - ki hindistan cevizi ekleyerek daha da güzelleşti. Ama içine muz koymadan pankek yapılamaz mıydı ? Çünkü Bade muza bayılıyordu ve muzu çok dikkatli tüketmesi gerekiyordu. En sonunda deneye yanıla kendi tarifimi oluşturdum. Sonuç beklediğimden de iyi oldu, çünkü bu pankek tavaya yapışmadığı gibi kolayca da çevriliyor, bir adeti yaklaşık 2 gram karbonhidrat içeriyor ve de tadı inanılmaz. Pazar kahvaltısı için yaptım, ve bizzat denedim. Bildiğiniz pankek gibiydi tadı...Mükemmel pankek!


İçindekiler:
2 yumurta
1 fiske kaya/Himalaya tuzu
2 çorba kaşığı krem peynir (ev yapımı - önümüzdeki günlerde yayınlayacağım)
1/4 su bardağı çiğ kaju fıstığı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ
1/2 çay kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı rende hindistan cevizi/veya unu
Yapılışı:
Yumurtaları derin bir kapta tuz ve karbonatla çırpın, kaju fıstığını ekleyin, karışımı fıstıklar unufak olana dek blenderdan geçirin. Diğer malzemeleri de ekleyin ve blenderla iyice çırparak çok koyu olmayan, akışkan bir hamur elde edin. Pankek tavasını çok kısık ateşte ısıtıp yağlayın, ufak bir kepçe yardımı ile karışımı tavaya teker teker dökün. Hamurun üzeri kabarcıklarla kaplanacak, kaplandığı an çevrilmeye hazır olacaktır. Çevirin, diğer tarafını da pişirin. Tavadan kolayca ayrılacaktır. Bu ölçülerle 8 küçük pankek çıkıyor. Kaymak, fıstık ezmesi, vs ile tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.



I have made many researches, I think I have tried all flourless pancake recipes on the net. Pancakes that stick to the pan, or get torn off...The best one was the classical low carb banana-egg pancake recipe I have already posted - and it was also great with the additional coconut. But wasn't there a way to make a pancake without banana? Because Bade loves banana and she has to eat it very carefully. So, after many attempts I have prepared my own pancake recipe, and it turned out even better than I expected because this pancake did not stick to the pan, could be flipped very easily, contained only around 2 g carbs per piece and tasted simply amazing. I made these for Sunday breakfast and tried myself. Tastes like...regular pancake. The perfect pancake!


Ingredients:
2 eggs
1 pinch of rock/Himalayan salt
2 tblspn homemade cream cheese
1/4 cup raw cashew nuts
1/2 tspn baking soda
1/2 tspn lemon juice
1 tblspn melted butter
1/4 tspn cinnamon
3 tblspns shredded unsweetened coconut/or coconut flour
Instructions:
Mix eggs with baking soda and salt in a deep bowl, add cashew nuts and blend until cashew nuts turn into flour. Add the remaining ingredients and pulse until they become a fluid, not too thick dough. Grease the pancake pan at a very low heat, and pour the mixture one at a time with the help of a small scoop. When the dough looks bubbly, it means it's ready to be flipped. Flip it and fry the other side. The pancake will remove easily from the pan. This recipe makes 8 small pancakes. You can have it with cream, peanut butter etc. Enjoy!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder