12 Mart 2015 Perşembe

Karadut Ganaşlı Çikolatalı Muffinler / Chocolate Muffins with Mulberry Ganache



Lezzetli bir kek yemek için buğday unu ve rafine şeker kullanmaya gerek olmadığını her zaman söylüyorum. Marketlerde satılan hazır toz kremalara; unu, toz şekeri, nişastayı UHT sütle karıştırıp en azından ev yapımı diye düşünüp kendimizi kandırdığımız pasta kremalarına da gerek yok. İşlem görmüş ve paketli gıdalarla pişirdiklerinize ev yapımı denilemez. Zehiri daha çekici göstermek için yapılan rengarenk şeker hamurlarına da gerek yok. Doğa bize her türlü alternatifi sunuyor ve değerlendirmek bizim elimizde. Bu muffinleri gördüğünde kızımın yüzü aydınlandı. Bu benim için yeterli. Bu yüzden çocuğum beni dinlemiyor bu yüzden vazgeçiyorum demeyin, anlatın, açıklayın.
Yasaklanan her şey çocuğunuza daha cazip gelecektir. Çocuğunuz ne yiyemez diye hayıflanmak yerine ne yiyebilir diye düşünün, ve bu gıdalara odaklanın. Bu gıdaları onun için çekici ve renkli hale getirin. Ben yardımcı olmaya o kadar hazırım ki…


İçindekiler :
Muffinler için (Bu ölçülerden 6 adet muffin çıkıyor, her muffin kalıbına 1,5 çorba kaşığı kek hamuru koydum)
2 yumurta
1 olgunlaşmamış muz
50 gr hindistan cevizi
2 çorba kaşığı badem tozu
3 adet İran hurması (tercihinize göre artırılabilir)
1 çay kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağ
Üzeri için
2 çorba kaşığı ev yapımı kaymak
5 adet kara dut (ben yazdan buzluğa attıklarımı kullandım)
Yapılışı:
Yumurtaları çırpın, diğer malzemeleri de sırasıyla ekleyip mutfak robotundan geçirin. Püre kıvamını aldığında muffin kalıplarına paylaştırın, önceden ısıtılmış 170C fırında 15 dk pişirin. Dutları bir çatal yardımıyla ezip kaymağa hafifçe karıştırın. Soğuduktan sonra keklerin üzerini kaymak-dut karışımı ile süsleyin. Afiyet olsun!


I keep telling that you don’t need wheat flour or refined sugar to eat a delicious cake. There is no need for store bought instant cremes;  you don’t need the cream patisserie that you make by mixing flour, starch and powdered sugar with UHT milk and fool yourself about by saying it is at least home made. You cannot call homemade the stuff you bake with packaged and processed food. There is no need for colorful sugar doughs to make poison look more attractive. Nature gives us all these alternatives and it is up to us to take a chance. When my daughter saw these muffins her face brightened up. That is enough for me. This is why you should not tell yourself that your child is not listening to you and give up, you should explain to them, clarify. Everything you forbid will look more attractive. Instead of regretting about what your children cannot eat, think about what they can eat, and focus on those. Make these foods colorful and attractive for them. I am so willing to help…


Ingredients:
For the muffins (This recipe makes 6)
2 eggs
1 raw banana
50 gr shredded coconut
2 tblspn almond flour
3 Iran dates (might be increased according to your taste)
1 tspn lemon juice
2 tspn baking soda
2 tblspn cacao
1 tblspn butter
For the topping
2 tblspn home made whipped milk cream or whipped coconut cream
5 mulberries (I’ve used frozen)


Instructions:
Beat the eggs, add the other ingredients and blend in a food processor. When the mixture becomes smooth, pour into muffin molds, bake for 15 minutes in a pre-heated 170C oven. Mash the mulberries with a fork and slightly blend with the cream. Decorate the muffins with it  after they are cool enough. Bon appetit!