14 Mart 2015 Cumartesi

Fincanda Portakallı Cheesecake / Orange Mug Cheesecake


Dolapta çok az Fıstıklı Hindistan Cevizli Nuga Bar vardı. Ne yapsam diye düşünürken aklıma nuga barı cheesecake tabanı olarak kullanmak geldi. İtiraf ediyorum, bu tarif tamamen kendim için!
İçindekiler: (1 kişilik)
Tabanı için 
1 çorba kaşığı dolusu Fıstıklı Hindistan Cevizli Nuga Bar hamuru
Kreması için
1 yumurta 
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ
1 çimdik kaya/himalaya tuzu
4 çorba kaşığı mascarpone peyniri /veya ev yapımı krem peynir
1 çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi / veya püre haline getirilmiş herhangi bir tatlı kuru meyve
2 çorba kaşığı ev yoğurdu
1/2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
Üzeri için
Küp haline getirilmiş bir dilim portakal
Ceviz içi


Yapılışı:
Fırın ısısına dayanıklı bir fincanın dibine taban malzemesini yayın. Krema malzemelerini verilen sırayla çırpın. Karışımı fincana ekleyin. Önceden ısıtılmış 150C fırında 35-40 dk kadar pişirin. Soğumasını bekleyin ve buzdolabına koyup en az 3 saat kadar bekletin. Süsleyin ve tadını çıkarın!

There was some Peanut Coconut Nougat Bars in the fridge. I was wondering what to make of it and then I thought of using it as cheesecake base. I admit, this recipe is only for myself!


Ingredients: (Recipe for 1)
For the base
1 tblspnful Peanut Coconut Nougat Bar dough
For the cream filling
1 egg
1 tblspn melted butter
1 pinch rock/himalayan salt
4 tblspn mascarpone cheese / or homemade cream cheese
1 tblspn carob molasses / or pureed sweet dried fruit of preference
2 tblspn homamade yogurt
1/2 tspn orange zest
For the topping
1 cubed slice of orange
Walnut kernels
Instructions:
Spread the cheesecake base in a heatproof mug. Mix the cream filling ingredients. Pour inside the mug. Bake for 35-40 minutes in a preheated 150C oven. Cool it and place in the fridge for at least 3 hours. Decorate and enjoy!