10 Mart 2015 Salı

Kefir & Kahvaltı / Kefir & Breakfast

Bu sabah harika bir kahvaltımız vardı. Oopsie ekmekleri üzerinde mis gibi taze ev kaymağı, dil peyniri, Bade'nin deyimiyle "göz yumurta"ve yeni kırılmış ceviz içi. Doyurucu, düşük karbonhidratlı ve besleyici. Karbonhidratı azaltınca doğal olarak insülin ihtiyacı da azalıyor. Buğdaydan yapılan ekmek olmadan doymam gibi bir düşünceye sahipseniz Bade'nin bu kahvaltıyı bitiremediğini belirtmek isterim.
Sabah kalktığımda ilk yaptığım hemen 48 saat önce mayaladığım kefiri kontrol ettim. İstediğim gibi olmuştu. Hemen süzdüm, evcil hayvan olarak gördüğüm minik kefir tanelerinin çoğaldıklarını görmek beni yine çok mutlu etti. Onları da su dolu cam bir kavanoza koyup buzdolabına kaldırdım. Yatmadan önce içilen bir küçük bardak kefir sayesinde geceleri daha rahat uyuyoruz. Kefir tanelerini çok ucuz fiyatlara aktarlardan temin edebilirsiniz. Çocuğunuzda inek sütü alerjisi varsa keçi sütü hatta hindistan cevizi sütü bile kullanabilirsiniz.

Bade kan şekeri regülasyonu için hastanede yatarken beni en çok şaşırtan şey hastanede dağıtılan UHT sütler olmuştu. Ben çok sevgili Profesör Ahmet Aydın'ın sözünü dinledim, ve sütün süt olarak içilmesine tıpkı onun gibi karşıyım. Ahmet Bey'e kızımın balayı döneminin mümkün olduğunca uzun sürmesi için ne yapmamız gerektiğini sorduğumda "Bol bol probiyotik gıda yedirin, içirin" demişti. Çünkü tip 1 diyabet gibi otoimmün hastalıkları veya ciddi alerjileri olan çocuklarda bağırsak florasını korumak ayrı bir önem taşıyor, onlar diğer otoimmün hastalıklara çok daha fazla yatkın oluyorlar. Şimdilik benden bu kadar, umarım harika bir gün geçirirsiniz!

This morning we had a great breakfast. Fresh homemade kaymak on oopsie breads, dil cheese, "eye eggs" in Bade's words, and freshly cracked walnuts. Filling, low carb and nourishing. If you lower your carbs, naturally your need for insulin also drops. If you think that you cannot be satisfied without a wheat bread I have to mention Bade couldn't even finish this plate.
When I woke up today, I imediately checked the kefir I made 48 hours ago. It was exactly how I desired it. I strained it and was happy to see my "pets" have multiplied. I put them on a small glass jar full of water and put away in the fridge. We sleep much better thanks to one small glass of kefir before bed. If your children has cow milk allergy, you can use goat milk and even coconut milk.
What surprised me most during Bade's hospitalization was the UHT milk they gave us all the time. Personally I am against consuming milk as milk because I've been taking a leaf out dear Mr Professor Ahmet Aydin's book. When I asked him what should I do to extend my daughter's honeymoon period he replied "Make sure she eats and drinks lots of probiotics". Because protecting gut flora has a different importance in children with allergies and autoimmune diseases, they are much likely to develop other autoimmune diseases. Well, enough from me for now, I hope you have a great day!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder