25 Mart 2015 Çarşamba

Elma Sosu / Apple Sauce


Elma Sosu en sevdiklerimden, hazırlaması kolay, sağlıklı ve de çok kullanışlı. Yurtdışında popüler. Dolapta yumuşamaya başlayan elmalar varsa hepsini elma sosu yaparak değerlendiriyorum. Elma sosunu kahvaltılarda reçel yerine veya kek ve kurabiyelerinizi tatlandırmak için kullanabilirsiniz. Özellikle çocukların bayıldığı makaron kurabiyelere bence çok yakışıyor. Ayrıca kaymakla da güzel gidiyor.
İçindekiler:
3-4 adet elma (veya daha fazla - kabuğu soyulmuş, incecik rendelenmiş)
Dilediğiniz kadar tarçın
1-2 çorba kaşığı bal (tercihe bağlı - ben kullanmıyorum)
Yapılışı:
Rendelenmiş elmaları tarçınla karıştırıp kısık ateşte iyice yumuşayana kadar pişirin. Gerekli görürseniz biraz içme suyu ekleyin. Mutfak robotunda püre haline getirin, cam bir kavanoza koyup buzdolabında saklayın - ve bir hafta içinde tüketin.

Apple Sauce is one of my favourites, easy to make, healthy and very practical. Popular abroad. If the apples in my fridge are starting to soften up I make apple sauce out of them. You can have apple sauce on breakfast instead of jam, you can use it to sweeten your cakes and cookies. They especially go great wih macaroon cookies children love so much. It also goes well with milk cream.
Ingredients:
3-4 apples (or more - peeled and finely grated)
Cinnamon
1-2 tblspns honey (optional - I don't use)
Instructions:
Blend apples and cinnamon and simmer until they soften up. Add some drinking water if necessary. Pulse in a food processor and make a nice puree out of it. Pour in a glass jar and keep in the fridge - consume within a week.