19 Mart 2015 Perşembe

Biftek Burger / Steak Burger


Fast food'a alışmış bünyelerin şeytana uyup sağlıklı beslenme alışkanlıklarını bozmamaları için bir alternatifim daha var. Bu burger ekmeği internette oldukça popüler bir tarif ancak ben üzerinde bazı değişiklikler yaptım. Bu kadar güzel kabarmasını da sevgili Özlem Güçlü Hanım'ın uyarısına borçluyum. Asitli bir madde olmadan karbonat gerçekten de işe yaramıyor. Hamura sirke ilavesi de bu sebeple yapılmıştır. Göreceğiniz gibi ortaya çıkan ekmeğin görüntüsü de tadı da gerçek ekmeğe oldukça yakın oluyor. Dilerseniz biftek burger yapın, dilerseniz hamburger. Sonuç güzel.




İçindekiler: (1 burger ekmeği için)
Burger ekmeği için
1 yumurta
3 çimdik kaya tuzu
1/2 çay kaşığı ev yapımı soğan-sarımsak tozu
1/4 çay kaşığı ev yapımı elma sirkesi
1/2 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı toz badem
2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi/unu
1 çorba kaşığı tereyağ/zeytinyağı
İçi için
1-2 çiğ ıspanak yaprağı
1 çay kaşığı ev yapımı mayonez (tercihe bağlı)
1 dilim dana antrikot (haşlanmış)
1 dilim dilediğiniz peynir (tercihe bağlı)
Yapılışı:
Hamburger ekmeği malzemelerini mutfak robotundan püre kıvamına gelene dek geçirin. Önceden ısıtılmış 170C fırında, yağlanmış/pişirme kağıdıyla kaplı, daire şeklinde bir sufle kabında altın rengini alana dek pişirin. Soğutun. İkiye bölün, içine diğer malzemeleri koyup afiyetle tüketin. 


I have another alternative for those who are very much used to fast food - so that they do not fall into temptation. This burger bun is very much popular online, but I have made some changes. I owe this beautiful rise to Ms Ozlem Guclu who was kind enough to warn me, baking soda is useless without an acid. This is why vinegar is added to the recipe. As you see, the bun looks and tastes a lot like normal bread -or is very close to. Whether yo put a steak inside or make a hamburger, the result is good.
Ingredients: (For 1 burger bun)
For the burger bun
1 egg
3 pinches of rock salt
1/4tspn homamade onion-garlic powder
1/4 tspn homemade apple vinegar
1/4 tspn baking soda
2 tblspns almond flour
2 tblspns finely shredded coconut/coconut flour
1 tblspn butter/olive oil
For the filling:
1-2 raw spinach leaves
1 teaspoon homade mayonnaise
1 slice of previously cooked beef steak
1 slice of cheese of preference (optional)
Instructions:
Blend bun ingredients until smooth in a food processor. Bake in a 170C pre heated oven until golden inside a greased/parchment paper covered round souffle mold. Cool it. Slice in two, add the filling and enjoy.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder