İçindekiler:
1 su bardağı ince rendelenmiş dil peyniri(diğer eriyen peynir çeşitleri ile de denenebilir)
2 küçük diş sarımsak
1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı mavi haşhaş tohumu
1/2 çay kaşığı chia tohumu (isteğe bağlı)
1 çimdik kaya tuzu
Yapılışı:
Tüm malzemeleri tahta bir kaşıkla birbirine karıştırın. Fırın tepsinize pişirme kağıdı serin. Her bir seferde bir tatlı kaşığı kadar karışımı 2 cm aralıklar bırakarak sırayla tepsiye dizin. Üzerine hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180C fırında iyice kızarıp kahverengi olana dek pişirin. Ne kadar kahverengi olursa o kadar kıtır kıtır oluyorlar ama yakmamaya da çok dikkat edin. Fırından alıp ılınmasını bekleyin ve dilerseniz herhangi bir dip sosla birlikte afiyetle tüketin.
Ingredients:
1 cup finely shredded dil/mozzarella cheese(or any other you like)
2 small cloves of garlic
1/4 tspn sweet red pepper powder
1/4 tspn blue poppy seeds
1/4 tspn chia seeds (optional)
1 pinch of rock salt
Instructions:
Blend all with a wooden spoon. Place a baking sheet on your oven tray. Place 1 tspn at a time on your tray and leave 2 cm space between each. Press gently. Bake until golden brown in a pre-heated 180C oven. The more brown they are the crunchier they get.. but make sure not to get them burnt. Remove from the oven, let it cool a little and enjoy preferably with a dip sauce of your choice.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder