8 Mayıs 2015 Cuma

Sucuklu Peynirli Unsuz Waffle / Flourless Turkish Sausage Cheese Waffles


Ne zamandır waffle yapmak istiyordum. Satisfyingeats.com'da pastırmalı peynir waffle tarifini görünce hemen denemem gerektiğini düşündüm. Ama tarifte çok fazla badem tozu kullanılmıştı. Benim versiyonum bence çok daha ekonomik ve kolay. Waffle makineniz veya tost makinenizin waffle aparatı varsa onu kullanın ancak tost makinesinde de yapılabilir, gerçi sizi uğraştıracaktır. Sonuçta çocuklara veya içinizde uyuyan waffle canavarına hitap edebilecek bir tarif oldu. Kahvaltılar için de ideal. Hatta bence harika bir sandviç ekmeği yerine geçebilir. Öğleden sonra biraz kahvaltılık salça ve fırında peynirli mantar ile servis ederseniz pizza yerine bile geçebilir! Artık nasıl uyarlayacağanız size kalmış:) Tatlı versiyonunu da çok yakında Bade'nin Şekeri'nde bulabilirsiniz.


İçindekiler: (2 adet waffle için)
3 yumurta
2 tatlı kaşığı süzme yoğurt
3 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı
3-4 dilim evde yapılmış/güvendiğiniz bir kasaba yaptırılmış sucuk veya pastırma
1/2 su bardağı rende dil peyniri/veya tercih edeceğiniz herhangi başka bir peynir
1 tatlı kaşığı eski kaşar rendesi (isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı toz badem (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Waffle aparatınızı/makinenizi ısıtın. Yumurta, yoğurt, tereyağını çırpın. sucuklarınızı minik parçalara ayırın. Karışıma ekleyin. Rende peynir ve dilerseniz bademi de ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Waffle aparatınızı/makinenizi güzelce yağlayın. Karışımı paylaştırın. Kapağını kapatıp 4-5 dk boyunca hiç açmayın. Süre dolunca kapağı hafifçe kaldırıp pişip pişmediğini kontrol edin. Piştiğinde dikkatlice ayırın, hemen servis edin. Afiyet olsun.


I've been meaning to make waffles for some time. When I saw bacon cheese waffles on Satisfyingeats.com I knew I should try at once! But there was a big amount of almond flour in that recipe. My version is much more economic and easy. You can use your waffle iron or waffle apparatus of your toaster but if you do not have them you can use your toaster- though it will be a bit hard. As a result we had Waffles that will appeal to kids or the sleeping waffle monster inside you. Ideal for breakfasts. And I think they would make a great sandwich bread. You can serve with oven cheese mushrooms and some breakfast tomato paste in the afternoon and it would serve as pizza! Now you can decide how you will adapt them:) The sweet version will be very soon on Bade's Sugar.


Ingredients: (Makes 2 Waffles)
3 eggs
2 tspn strained yoghurt
3 tspns melted butter
3-4 slices homemade or butcher made Turkish sausage or bacon
1/2 cup shredded dil/mozzarella cheese/or any other cheese you like
1 tspn shredded old kashar/parmesan cheese(optional)
1 tblspn almond flour (optional)
Instructions:
Heat your waffle iron. Mix eggs, yogurt and butter. Dice your sausages into very small pieces. Add them to the mixture. Add cheese and almond flour and stir with a wooden spoon. Grease your waffle iron. Pour the mixture. Close the lid and do not open for 4-5 minutes. After that peek and check if the waffles are ready. When they are, remove carefully and serve immediately. Enjoy.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder