18 Mayıs 2015 Pazartesi

Kahvaltılık Meyveli Ricotta Kupları / Fruity Ricotta Breakfast Cups


Kahvaltıda yumurta çok seviyorum, hemen hemen hiç bir şeye değişmem ama bazen hava o kadar sıcak oluyor ki insanın canı soğuk şeyler istiyor. Aynı şey eminim sizler için de geçerlidir. Kahvaltı benim için en önemli öğün. Çeşitlilik arıyorum. Bu tarif arayışlarıma cevap veriyor. Ev yapımı peynir, taze kaymak, biraz meyve ve kuru yemişle kendinize veya ailenize enfes bir kahvaltı hazırlamanız mümkün. Oldukça besleyici ve doyurucu olduğunu da belirtmeliyim. Görüntüsü de dondurmayı andırdığından çocuklar için çok ideal.
İçindekiler : (4 orta boy kup için)
2 su bardağı ev yapımı tuzsuz, sade Ricotta peyniri (Ricotta'nız katı değil hafif sulu olmalı, tarifi burada, sarımsak ve cevizi eklemeyin yeter)
1 çorba kaşığı yoğurt
5 çorba kaşığı yaban mersini (veya karadut/çilek/böğürtlen vs)
2 çorba kaşığı limon suyu 

3 çorba kaşığı kaymak
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çimdik tarçın
2 çorba kaşığı iri dövülmüş badem/ceviz vs

Yapılışı: 
Ricotta peynirinizin içine yoğurt, kaymak, tarçın, limon suyu ve rendesini ekleyip blenderda pürüzsüz kıvama getirin. Bir kenara ayırın. 3 çorba kaşığı yaban mersinini robottan geçirin. Peynirin içine ekleyip bir kaşık yardımıyla bir kaç kez hafifçe karıştırın. Servis kuplarına paylaştırın, üzerlerini dövülmüş badem ve kalan yaban mersinleri ile süsleyip buzlukta yarım saat bekletin. Afiyet olsun!


I love eggs for breakfast, I wouldn't change it for anything else but sometimes the weather is so hot I simply crave for something cold. I'm sure you feel the same. Breakfast is the most important meal of the day for me, and I always am looking for diversity. This recipe satisfies me. It is possible for you to prepare a delicious breakfast for yourself or your family with some homemade cheese, fresh clotted cream, some fruit and nuts. I must add it's also quite very delicious and nourishing. And ideal for children, as it looks just like ice cream.
Ingredients: (For 4 medium cups)
2 cups homemade unsalted, plain Ricotta Cheese (Your Ricotta should be slightly watery, not hard, recipe is here, just don't add walnut and garlic)
1 tblspn yogurt
5 tblspns blueberries (or blackberries/strawberries/raspberries etc.)
2 tblspns lemon juice
3 tblpsns clotted cream
1 tspn lemon zest
1 pinch cinnamon
2 tblspns crushed almonds/walnuts
Instructions:
Blend your Ricotta with yogurt, cinnamon, clotted cream, lemon juice and zest into a puree. Set aside. Puree 3 tblspns blueberries. Add inside the ricotta and blend a few times with a spoon. Pour in cups, decorate with blueberries and crushed almonds, keep in the freezer for at least half an hour. Enjoy!