23 Mayıs 2015 Cumartesi

Salçalı Kıymalı Unsuz Spagetti / Zoodles with Tomato Paste and Ground Meat


Evet dayanamadım. Popüler "kabak" spagettiyi ben de yaptım. Yaşasın yeni aldığım spiral sebze doğrama aleti! Bade'nin açık ara ile en sevdiği yiyecek olan makarnanın "sağlıklı" versiyonunu bulmak için çok uğraştım. Yaptığım hiç bir şey onun içindeki spagetti sevdasını dindiremedi. Bu yüzden "kaçamaklarının" neredeyse tamamı makarna olmuştur. 
Spiral sebze doğrayıcımı internet üzerinden oldukça ucuza, 13.00 TL'ye satın aldım. Kabağı kenarına koyup çeviriyorsunuz, dışarı spagetti şeklinde çıkıyor. Çok eğlenceli:) Pişirmesi de makarnadan bile kolay ve çabuk. Yaklaşık 2 dk içinde hazır! Bade kabaktan spagetti yaptığımı görünce önce yemek istemedi ama tattıktan sonra resimdeki koca tabağın hepsini afiyetle bitirdi. Uzun sözün kısası, bence mutlaka denemelisiniz. Kişisel fikrimi sorarsanız, ben bir daha asla başka türlü bir makarna aramayacak kadar çok beğendim.


İçindekiler: (1 porsiyon)
Sos için 
100 gr kıyma
1 çorba kaşığı tepeleme domates salçası
3/4 su bardağı içme suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kaya tuzu
Dilediğiniz baharat
Spagetti için
2 küçük boy kabak - kabukları soyulmuş ve spagetti şeklinde doğranmış
Servis için
Yoğurt
Yapılışı:
Kıymanızı su ve zeytinyağı ile, aşırı kavurmamaya dikkat ederek pişirin. Salça, tuz ve baharat ekleyip koyu bir sos elde edin. Kabakları ekleyip yaklaşık 1-2 dk boyunca hafifçe karıştırarak orta ateşte pişirin. Çok yumuşamamasına dikkat edin. "Al dente" olmaları gerekiyor. Servis tabağına alıp yoğurt ile birlikte servis edin.


Yeah, I couldn't resist. I made the popular "zoodles" as well. Long live the newly boughtl vegetable slicer! I tried so hard to replace Bade's favourite food, pasta, with a healthier version. Nothing could replace her love for spaghetti. This is why most of  her "escapade meals" were pasta.
I bought my vegetti slicer for 13.00 TL online, which is quite economic. You only need to place the zucchini on the side and turn it hard and they come out all spaghetti shaped. Too fun :) And they are even easier and quicker to cook! They are ready in two minutes! When Bade realized they were actually zucchinis she did not want to eat at first, but once she tasted it she finished the big plate in the picture. To be short, I think you should definitely try these. If you are asking my personal opinion, I liked them so much I will never crave for any other type of pasta again.
Ingredients:
For the sauce
100 gr ground meat
1 tblspn(heaping) tomato paste
2 tblspn olive oil
Rock salt
Spices you prefer
For the spaghetti
1 small zucchinis - shaped like spaghetti
+ Plain yogurt for serving
Instructions:
Cook your ground meat with olive oil and water without roasting. Add tomato paste, salt and spices. Add zucchinis and cook for 1-2 minutes in medium heat. Make sure they do not soften up too much. they have to be "al dente". Serve with yogurt.
Spiral Sebze Doğrayıcı işte böyle bir şey...