4 Mayıs 2015 Pazartesi

Çikolatalı Kaymaklı Bisküviler / Chocolate Cream Filled Biscuits.


Bu aralar Oreo bisküviler Türkiye'de çok popüler oldu. Oreo aşağı Oreo yukarı. Sanki milletim bu güne kadar kakaolu kaymaklı bisküvi diye bir şey yememiş gibi Oreo'ya koşuyor. Pastalara konuluyor, keklerin üzerine serpiştiriliyor. Sanki milletimin mutfak alışkanlıkları yeterince ağır, katkılı ve karbonhidrat yüklü değilmiş gibi üzerine bir de müthiş bir pazarlama departmanı olduğunu düşündüğüm Oreo'nun katkılı bisküvileri ekleniyor. Kendilerini bu pazarlama furyasına kaptırmış milletimize de akıl fikir diliyorum. Umarım en kısa zamanda sizler de uyanırsınız. Biz hiç almayalım, teşekkürler! Dün yaptığım bu enfes bisküvileri inanır mısınız saymaya bile vakit bulamadım. Bir kaç tanesinin resmini çekerken diğerleri yok oluvermiş. Umarım sizler de bizim kadar beğenirsiniz. 

İçindekiler:
Bisküviler için
3/4 su bardağı çiğ toz fındık/badem/alerjikseniz ayçekirdeği içi(robotta veya kahve değirmeninde çekebilirsiniz.)



4 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 tatlı kaşığı pekmez/2 adet İran hurmasının püresi
3 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
Arası için
Ev yapımı kaymak
Yapılışı:
Bisküvi malzemelerini iyice karıştırıp yoğurun. Bir oklava yardımıyla pişirme kağıdının arasına yerleştirdiğiniz hamurunuzu 1 cm kalınlığında açın. Yuvarlak şekiller kesin ve farklı bir pişirme kağıdı yerleştirilmiş tepsinizin üzerine yerleştirip önceden ısıtılmış 170C fırında 10 dk. pişirin. Çıkarın, soğutun. Aralarına kaymak sürüp iki bisküviyi dikkatlice birbirine yapıştırın. Afiyet olsun.

Oreo biscuits are nowadays very popular in Turkey. Oreo this, Oreo that. Everyone's running to buy them as if our nation never tasted cream filled cocoa biscuits before. They put it on cakes and sprinkle them on top. As if our nation's kitchen habits are not heavy, additive and carb filled enough, Oreo -which I think has an amazing marketing department- biscuits are added on top of it. I wish sanity to those who got carried away with all that marketing wave. I do hope they wake up soon. As for us, no thanks! Those delicious biscuits I baked yesterday were finished in a moment and I never had the time to count them! While I was taking pictures the rest simply vanished. I do hope you like them as much as we did.


Ingredients:
For the biscuits
3/4 cup hazelnut/almond/if allergic sunflower flour (ground in a food processor or coffee grinder)
4 tbşspn melted butter
1 tspn molasses / 2 Iran dates puree
3 tblspn cacao
1/2 tspn cinnamon
For the filling
Homemade double cream



Instructions:

Blend biscuit ingredients very well and knead a dough. With the help of a rolling pin, roll out your dough between a baking sheet to 1 cm thickness. Cut out round shapes and place on a parchment paper covered baking sheet . Bake for 10 minutes in a pre-heated 170C oven. Remove, cool. Spread double cream between two cookies and stick them together carefully. Enjoy.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder