15 Mayıs 2015 Cuma

Çilekli Dondurmalı Çikolatalı Dilimler / Strawberry Ice Cream Chocolate Slices


İçindekiler:
Çikolatalı dilimler için
1 su bardağı robotta/kahve değirmeninde çekilmiş çiğ yerfıstığı
1,5 su bardağı rende h.cevizi
6 adet İran hurması
1 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı su
3 çorba kaşığı tereyağı
Dondurma için
3 adet orta boy çilek
1 adet muz (önceden buzlukta dondurulmuş)
1 çorba kaşığı kaymak

Yapılışı:
Çikolatalı Dilimler'in temeli olan çikolata sosunu yapabilmek için önce tereyağınızı kısık ateşte eritin, içine su ve kakaoyu ekleyip çırpma telinizle pürüzsüz kıvama getirin. Ocaktan alın. Çekilmiş yer fıstığı, h.cevizi, hurma, yoğurt ve çikolata sosunuzu mutfak robotundan macun kıvamına gelene dek geçirin. Dilediğiniz şekilde bir kalıba bastırıp buzlukta 1 saat bekletin. Çıkartın, dilimleyin. Donmuş muz, çilek ve kaymağı rondodan geçirip çikolatalı dilimlerinizin üzerine dökün. Servis edin, afiyet olsun!


Ingredients:
For the Chocolate Slices
1 cup peanut flour
1,5 cup shredded unsweetened coconut
6 Iran dates
1 tblspn strained yogurt
2 tblspns cocoa
2 tblspns water
3 tblspns butter
For the Ice Cream
3 medium strawberries
1 banana (frozen)
1 tblspn clotted cream
Instructions:
To make the chocolate sauce which is the base of the Chocolate Slices, melt the butter in low heat, add water and cocoa and mix until smooth. Remove. Pulse your peanuts, coconuts, dates, yogurt and chocolate sauce in your food processor until they look like a paste. Press inside your mold of preference and keep in the freezer for 1 hour. Remove, slice. Pulse your frozen banana, strawberries and clotted cream in your food processor until smooth and pour on top of your Chocolate Slices. Serve and enjoy!