26 Mart 2015 Perşembe

Kırmızı Pancar Yapraklı Frittata / Red Beetroot Greens Frittata


Gülin Hanım'ın çiftliğinden gelen harika kırmızı pancarlardan güzel bir pancar turşusu yaptıktan sonra bir kenara ayırdığım yapraklarını atmaya kıyamadım. Yenilebilir olduklarını bilmiyordum, meğer bu yapraklarla kavurma, cacık, hatta borani bile yapılıyormuş. Tam bir vitamin deposuymuş. Ben yapraklarımla frittata, yani italyan omleti yapmaya karar verdim. Omlet deyip geçmeyin, frittata bildiğimiz omletten kat kat lezzetli ve de fırında yapılıyor. Baharat olarak Gülin Hanım'ın kekiğinden de kullandım. Frittata'ma çok ama çok yakıştı. Sonuçtan çok ama çok memnun kaldık. Hem tat hem de görüntüsü harikaydı. Yaprakların kokusu ıspanağı andırıyor, tadı ise daha çok pazıya benziyor. Bade tabağını bitirdikten sonra bir dilim daha yemek istedi. Ben de kızıma bu lezzetli vitamin deposundan bol bol yedirebildiğim için ayrıca mutlu oldum.



İçindekiler :
1 çorba kaşığı tereyağı
1/2 orta boy soğan
6 orta boy kırmızı pancarın yaprağı
7 yumurta
1/2 su bardağı siyah zeytin
1/3 su bardağı kefir (normalde frittata için çiğ krema kullanılır - ben bu kısmı kefirle değiştirdim)
1/2 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı kekik
2 çorba kaşığı tulum peyniri
Yapılışı:
Pancar yapraklarını pazı ayıklar gibi ayıklayın. İncecik kıyın. Fırın ısısına dayanıklı bir tavada tereyağını eritin, küp küp doğradığınız soğanları ekleyin. Daha sonra pazı yapraklarını ekleyin. Biraz içme suyu ekleyerek kavrulmalarını önleyin. Suyunu iyice çekene dek pişirmeye bırakın. Bu arada yumurtaları tuz ve kefirle birlikte iyice çırpın. Suyunu çeken pancar yapraklarına yumurtalı karışımı ekleyin. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri, tulum peyniri ve kekiği de ekleyin, hafifçe karıştırın. Omletin bir dakika ateşte durmasına izin verin. Daha sonra 170C ısıtılmış fırına verin ve iyice kabarıp üzeri sertleşene dek pişirin. Dilimleyip servis edebilirsiniz.



After I decided to make beetroot pickles from the red beetroots from Mrs Gulin's farm, I could not help but keep the beetroot leaves. I didn't know they were edible, but it turns out they could be roasted, could be put inside tzatziki and even borani. They are also full of vitamins. I have decided to make a frittata, which is an italian omelette. And do not underestimate it because its much tastier than regular omelette and is made in an oven. I have also used Mrs Gulin's farm's thyme leaves as spice and they went great with all the rest. We were very pleased with the result. Both the smell and the taste were wonderful. The smell of the beetrrot leaves reminds of spinach but tastes more like regular chard. Bade asked for another fill after she finished her plate. And I was very happy to be able to feed her with such a vitamin filled meal.

Ingredients:
1 tblspn butter
1/2 medium onion (cubed)
leaves of 6 medium sized red beetroots
7 eggs
1/3 cup kefir (in most of frittata recipes fresh raw cream is used instead but i changed this part)
1/2 tspn rock salt
1 tspn dried thyme leaves
1 tblspn tulum cheese
Instructions:
Clean out beetroot leaves like you do with chard leaves. Thnly slice. Melt the butter in an oven heat-proof pan, add cubed onions. Add some drinking water to prevent roasting. Let it cook until the water drains.  Meanwhile, mix eggs with salt and kefir. Add this mixture to the beetroot mixtures which must have drained its water by now. Add pitted olives, cheese and thyme leavesi stir gently. Let the pan sit for one minute. Then transfer it to the 170C pre-heated oven and bake until the top gets firm and the frittata puffs up. Slice and serve.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder