İçindekiler :
1/2 orta boy soğan
6 orta boy kırmızı pancarın yaprağı
7 yumurta
1/2 su bardağı siyah zeytin
1/3 su bardağı kefir (normalde frittata için çiğ krema kullanılır - ben bu kısmı kefirle değiştirdim)
1/2 tatlı kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı kekik
2 çorba kaşığı tulum peyniri
Yapılışı:
Pancar yapraklarını pazı ayıklar gibi ayıklayın. İncecik kıyın. Fırın ısısına dayanıklı bir tavada tereyağını eritin, küp küp doğradığınız soğanları ekleyin. Daha sonra pazı yapraklarını ekleyin. Biraz içme suyu ekleyerek kavrulmalarını önleyin. Suyunu iyice çekene dek pişirmeye bırakın. Bu arada yumurtaları tuz ve kefirle birlikte iyice çırpın. Suyunu çeken pancar yapraklarına yumurtalı karışımı ekleyin. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri, tulum peyniri ve kekiği de ekleyin, hafifçe karıştırın. Omletin bir dakika ateşte durmasına izin verin. Daha sonra 170C ısıtılmış fırına verin ve iyice kabarıp üzeri sertleşene dek pişirin. Dilimleyip servis edebilirsiniz.
Ingredients:
1 tblspn butter
1/2 medium onion (cubed)
leaves of 6 medium sized red beetroots
7 eggs
1/3 cup kefir (in most of frittata recipes fresh raw cream is used instead but i changed this part)
1/2 tspn rock salt
1 tspn dried thyme leaves
1 tblspn tulum cheese
Instructions:
Clean out beetroot leaves like you do with chard leaves. Thnly slice. Melt the butter in an oven heat-proof pan, add cubed onions. Add some drinking water to prevent roasting. Let it cook until the water drains. Meanwhile, mix eggs with salt and kefir. Add this mixture to the beetroot mixtures which must have drained its water by now. Add pitted olives, cheese and thyme leavesi stir gently. Let the pan sit for one minute. Then transfer it to the 170C pre-heated oven and bake until the top gets firm and the frittata puffs up. Slice and serve.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder