İçindekiler:
Taban için
1 su bardağı badem içi (ıslatılmış - kabuğu soyulmuş)
1 tatlı kaşığı tereyağı
Kahve kreması için
6 adet İran hurması
1 tatlı kaşığı toz kahve
1/2 su bardağı ılık hindistan cevizi sütü (veya süt)
Beyaz kreması için
1 adet muz
1 su bardağı yumuşak tuzsuz peynir (mascarpone şiddetle tavsiye edilir - olmasa da olur)
1 çorba kaşığı bal (tercihe bağlı - ben kullanmadım)
1 çorba kaşığı kaymak (tercihe bağlı - veya hindistan cevizi kreması)
Üzeri için
1 tatlı kaşığı kakao
Taze meyve
Yapılışı:
Bademleri ve tereyağını kırıntı halini alana dek mutfak robotundan geçirin. Ilık süt, hurma ve toz kahveyi püre olana dek mutfak robotundan geçirin. Muz, peynir ve kaymağı blender ile püre haline getirin. Daha tatlı olmasını isterseniz biraz bal ekleyebilirsiniz, kıvamı koyu olursa hindistan cevizi sütü ile biraz açabilirsiniz. Kupun en altına badem kırıntılarını, üzerine kahveli kremayı, en üste ise muzlu kremayı koyun. En üste kakao serpin ve taze meyvelerle süsleyin. Bu ölçülerden 3 adet kup çıkıyor. Afiyet olsun.
Ingredients:
For the base
1 cup of raw almond kernels (soaked and peeled)
1 tspn butter (coconut is fine)
For the coffee cream
6 Iran dates
1 tspn coffee
1/2 cup warm coconut milk(or any other milk)
For the white cream
1 banana
1 cup soft unsalted cheese (mascarpone is recommended but others are fine as well)
1 tblpsn honey (optional - I haven't used)
1 tblspn milk cream (optional - or whipped coconut milk cream)
The topping
1 tspn cocoa
Fresh fruit
Instructions:
Pulse almonds and butter until they look like crumbles. Puree milk, dates and coffee in a food processor. Puree banana, cheese and cream. You can add honey for a sweeter taste, you can add coconut milk if its too thick). Place crumbles at the base of the cup, add coffee cream on top and white cream on top of it all. Sprinkle cocoa and decorate with fresh fruit. This recipe makes 3 cups. Enjoy.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder