9 Mart 2015 Pazartesi

Susamlı & Dil Peynirli Kahvaltı Muffinleri / Sesame & Cheese Breakfast Muffins


Dün önceki yazımda bahsettiğim okulu gezdik, ve gerçekten hayran kaldım diyebilirim. Diyabetli çocukları okula kabul etmeyen, ailelerinden sorumluluk yazısı isteyen "eğitimcilere" örnek olacak çok güzel bir kurum. Sanırım dileğim gerçekleşti ve kızımı emanet edebileceğim duyarlı insanlarla karşılaştım...Bade okula başlamak için o kadar hevesli ki dün eve dönmek bile istemedi. Ben de yavaş yavaş kafamda beslenme çantası hazırlıkları yapmaya başlıyorum sanırım. Bu kadar iyi bir ruh hali içerisindeyken dün akşam bir bardak çiğ badem ıslattım, ve acaba ne yapsam diye düşünürken çok güzel bir mesaj aldım. Çok sevdiğim bir takipçimden gelen tarif o kadar güzel bir tarifti ki çarklarım hemen dönmeye başladı ve en sonunda ufak değişikliklerle birlikte bu sabah ortaya bu tarif çıktı. Kendisine çok ama çok teşekkür ediyorum. 


İçindekiler: (4 adet muffin için)
- 1 su bardağı çiğ badem (bir gece önceden ıslatılmış -  rondoda incecik çekilmiş)
- 1 yumurta
- 1/2 su bardağı rendelenmiş dil peyniri
- 4 çorba kaşığı susam veya keten tohumu 
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kaya tuzu
- 3 çorba kaşığı ev yoğurdu (inek/keçi)
- 1 çorba kaşığı tereyağ / zeytinyağı
Yapılışı:
Yumurtayı, yoğurdu, tuzu ve tereyağını güzelce çırpın, karbonat, susam ve bademi de ekleyip iyice püre haline gelene dek mutfak robotundan geçirin.  Peyniri ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla karışıma yedirin. Karışımı önceden yağlanmış muffin kalıplarına paylaştırın, üzerini dilediğiniz gibi dekore edip önceden ısıtılmış 170C fırında 30 dk pişirin.


Yesterday we went to see the school I've mentioned on my previous post and I have to say I really admired the place. It's a very nice institute which should be an example to those so called "educators" who refuse to admit children with diabetes and ask for responsibility forms. I think my wish has finally come true and I met sensitive people I can trust my daughter with. Bade is so willing to start the school, she didn't even want to return home. And I am slowly starting to work on lunchbox ideas. While I was in such a good mood yesterday evening, I soaked a cup of raw almonds and wondered what should I bake and then I received a very nice message. This recipe from a very dear follower was such a good one that my wheels started to turn immediately and this morning I came up with this recipe. I thank her from the bottom of my heart.
Ingredients: (Makes 4 muffins)
- 1 cup of raw almonds (soaked and powdered)
- 1 egg
- 1/2 cup of shredded dil cheese (mozzarella is also fine)
- 4 tblspns sesame seeds (or flax seeds)
- 1 tspn baking soda
- 1 tspn rock salt
- 3 tblspn homemade yogurt (cow or goat)
- 1 tblspn butter / olive oil
Instructions:
Mix egg, yogurt, salt and butter well, add baking soda, sesame and almonds and blend until it turns into a smooth puree in a food processor. Add cheese and stir with a spoon. Pour the mixture into previously greased muffin molds, decorate as you wish, bake for 30 minutes in a preheated 170C oven.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder