İçindekiler:
2 yumurta
1 fiske kaya/Himalaya tuzu
2 çorba kaşığı krem peynir (ev yapımı - önümüzdeki günlerde yayınlayacağım)
1/4 su bardağı çiğ kaju fıstığı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağ
1/2 çay kaşığı tarçın
3 çorba kaşığı rende hindistan cevizi/veya unu
Yapılışı:
Yumurtaları derin bir kapta tuz ve karbonatla çırpın, kaju fıstığını ekleyin, karışımı fıstıklar unufak olana dek blenderdan geçirin. Diğer malzemeleri de ekleyin ve blenderla iyice çırparak çok koyu olmayan, akışkan bir hamur elde edin. Pankek tavasını çok kısık ateşte ısıtıp yağlayın, ufak bir kepçe yardımı ile karışımı tavaya teker teker dökün. Hamurun üzeri kabarcıklarla kaplanacak, kaplandığı an çevrilmeye hazır olacaktır. Çevirin, diğer tarafını da pişirin. Tavadan kolayca ayrılacaktır. Bu ölçülerle 8 küçük pankek çıkıyor. Kaymak, fıstık ezmesi, vs ile tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
2 eggs
1 pinch of rock/Himalayan salt
2 tblspn homemade cream cheese
1/4 cup raw cashew nuts
1/2 tspn baking soda
1/2 tspn lemon juice
1 tblspn melted butter
1/4 tspn cinnamon
3 tblspns shredded unsweetened coconut/or coconut flour
Instructions:
Mix eggs with baking soda and salt in a deep bowl, add cashew nuts and blend until cashew nuts turn into flour. Add the remaining ingredients and pulse until they become a fluid, not too thick dough. Grease the pancake pan at a very low heat, and pour the mixture one at a time with the help of a small scoop. When the dough looks bubbly, it means it's ready to be flipped. Flip it and fry the other side. The pancake will remove easily from the pan. This recipe makes 8 small pancakes. You can have it with cream, peanut butter etc. Enjoy!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder