16 Mart 2015 Pazartesi

Ispanaklı Çıtır Kahvaltı Muffinleri / Crunchy Spinach Breakfast Muffins

Bugün öyle uykusuz ve yorgunum ki...Bütün geceyi Bade'nin çok yükselen şekerini kontrol edip durarak geçirdim. Gece 01.00'de yükselmeye başlayan şeker ve uyku sersemliği sebebiyle korkunç bir ağlama krizi geçirdi. Babasına tekmeler atıp yanından kovdu ve ancak en sevdiği şarkıları söylediğimde sakinleşip uyudu. Sabah 05.30'da şekeri normal bir seviyeye indi ama ben de mahvoldum elbette. Bir yere kıvrılıp uyusam, saatlerce uyusam...


Bugün bahara yakışmayacak kadar ters, soğuk ve sevimsiz bir gün. Ama eğer evde çıtır çıtır, sıcacık ve ıspanaklı kahvaltı muffinleri pişmişse her şey daha dayanılır oluyor. Ben de bir iç çekip gece yaptıklarından tamamen habersiz, mutlu mutlu muffinlerini yiyen ve kendi kendine oyun oynayan kızımı seyredip uykulu gözlerimi ovuşturuyorum. Neyse ki bu muffinler buzlukta saklanabiliyor, başka kötü bir günde tekrar ısıtabiliriz.
İçindekiler: (9 adet muffin için)
1 yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı ev yapımı elma sirkesi
1 fiske kaya tuzu
1 çorba kaşığı ev yapımı yoğurt veya peynir altı suyu
1 su bardağı çiğ badem tozu
2 çorba kaşığı toz keten tohumu
4 çorba kaşığı çiğ ıspanak püresi
1 su bardağı dil peyniri rendesi / veya ev yapımı tulum peyniri
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı hindistan cevizi 
Üzeri için çörekotu


Yapılışı:
Yumurtayı tuz, tereyağ, karbonat ve sirke ile çırpın, diğer malzemeleri ekleyip tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Muffin kalıplarına paylaştırın, önceden ısıtılmış 160C fırında üzeri iyice kahverengi ve çıtır çıtır olana dek pişirin.


I am so sleepless and tired today...I've spent all night checking Bade's high blood sugar. She had a terrible tantrum at 01.00 am due to high sugar. She kicked her dad and sent him away and only calmed down when I sang her her favourite songs. Her blood sugar was normal around 05.00 am  but it killed me anyway. I wish I could curl up somewhere and sleep for hours...
Today it's such a negative, cold and bad day for a spring day. But if you have warm, crunchy spinach breakfast muffins at home everything becomes more bearable. So I sigh and watch my daughter eat happily and play by herself who seems unaware of last night, and rub my eyes. Thank goodness those muffins can be frozen, so I can warm them up on another bad day.
Ingredients: (Recipe for 9 muffins)
1 egg
1 tspn baking soda
1 pinch of rock salt
1 tblspn homemade yogurt or whey
1 cup almond meal
2 tblspns flaxseed meal
4 tspn raw spinach puree
1 cup grated mozzarella or dil cheese / or homamade tulum cheese
2 tblspns butter
2 tblspns shredded coconut
Nigella seeds for topping
Instructions:
Mix eggs with salt, butter, baking soda and vinegar. Add all the other ingredients and stir well with a wooden spoon. Pour inside muffin molds, bake until they become brown and crunchy in a pre-heated 160C oven.


  Bade bu muffinlerle oyuncaklarını bile besledi! Bade even fed her toys with those muffins!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder