3 Nisan 2015 Cuma

Unsuz Sağlıklı Pizza / Flourless Healthy Pizza


Bu tarif tıpkı Etza gibi o kadar popüler ki, artık anonim olmuş. Türk damak tadına ise hiç uyarlanmamış. Bizde yaygınlaşmaya başlayan unsuz pizzalar genellikle karnabahar gibi sebze tabanlı veya kinoa tabanlı. İlkini ilk fırsatta deneyeceğim. İkincisi bize uygun değil. Açıkçası Etza bence o kadar lezzetli ki başka pizza tarifine ihtiyaç duymamıştım. Tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Ancak blog takipçilerimi de düşünmem lazım öyle değil mi ? Bu aralar sık sık mesajlar alıyorum, pizza tarifi çok talep alıyor. Aşağıda bulacağınız tarif ailecek hepimizi o kadar memnun etti ki başka herhangi bir pizza aklımızı artık çelemez. Eski kaşar tadı da bu pizzaya nasıl yakıştı anlatamam.
O kadar basit ve lezzetli ki eğer kalabalıksanız aşağıdaki ölçüleri iki katına çıkarın derim! Ek olarak bu tarifteki hamurla pide veya akşam yemeğine eşlik etmesi için sarımsaklı ekmek dilimleri de yapabilirsiniz.


İçindekiler:
Pizza tabanı için
2 yumurta
4 çorba kaşığı tuzsuz, çok yumuşak peynir (ben mascarpone kullandım)
1/2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar (veya orjinal tarifteki gibi parmesan)
1 diş sarımsak (rendelenmiş)
Üzeri için
Pizza sosu (ben ev yapımı ketçap kullandım tarifi burada)
Dilediğiniz peynir çeşidi (dil peyniri vs.)
Dilediğiniz malzeme - mantar, zeytin, küp kıyma, pastırma,vs (ben küp kıyma, zeytin, bezelye, 
ıspanak kullandım)
Dilediğiniz baharatlar (kekik çok yakışacaktır)
Yapılışı:
Yumurtaları ve yumuşak tuzsuz peynirinizi güzelce çırpın, eski kaşarı ve sarımsak rendesini ekleyip karıştırın. Tabanı yağlanmış yuvarlak bir kalıba dökün. 170C fırında üzeri altın rengini alana dek pişirin. 15 dk kadar soğutun. Üzerine pizza sosunu yayın, dilediğiniz malzemelerle süsleyin, tekrar fırına verin. Üzerindeki peynir iyice kızarınca çıkarın, dilimleyin ve servis edin. Bu kadar doyurucu olmasına ve tadının tıpkı gerçek pizza gibi olmasına inanamayacaksınız.

This recipe is so popular it has now become anonymous. Was never adapted for Turkish taste. Our spreading flourless pizzas are generally cauliflower or kinoa based. I'll try the first one asap, the seconed one : not good for us. Actually, I think Meatza is so delicious I have never really needed for any other pizza recipe. You can see the recipe here.  But I have to think of my followers, right ? I keep getting lots of messages these days, lots of demands for a pizza recipe. The recipe you will find below has made us so unbelievably content that another pizza cannot seduce us anymore. I cannot describe the taste of aged kashar cheese in it. This recipe is so simple and tasty I suggest you double the recipe if you are a big family. Additionally you can use this pizza dough to make pita or garlic bread slices to accompany dinner.
Ingredients:
The base
2 eggs
4 tblspns soft salt free cheese (I have used mascarpone)
1/2 cup aged kashar cheese(or parmesan as in the original recipe)
1 garlic clove (grated)

The topping
Pizza sauce (I have used this homemade ketchup)
Any cheese you like (mozzarella etc)
Any pizza topping you like - mushrooms, olives, cubed ground meat, bacon etc (I have used cubed ground meat, olives, peas, spinach)
Any spice you like (thyme goes so well)
Instructions:
Mix eggs with soft cheese, add garlic and aged kashar/parmesan, stir. Pour the mixture in a greased round pan. Pake until golden brown in a pre-heated 170C oven. Cool for 15 minutes. Add and spread the pizza sauce, decorate with your favourite toppings, send it back to the oven. Bake until the cheese melts and turns golden, slice and serve. You will not believe how satisfying and real pizza-like this is.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder