Şimdi bir cheesecake yapmaya çalıştığınızı farzedin. Marketten alacağınız bisküvilerden bol yağlı bir taban hazırlamanız lazım. Sonra rafine şekeri ve bir sürü malzemeyi çırpıp fırında uzun bir süre pişireceksiniz. Pişince de buzdolabında en az 5-6 saat bekletme faslı var. Zahmetli, çok ama çok lezzetli. Ama bir de şu yönden bakalım, o kadar uğraşıp elde ettiğiniz cheesecake aslında size yaramıyor. Bu tür beslenme uzun vadede kilo aldırıyor, içindeki rafine şeker ve kim bilir hangi katkı maddelerini içeren ürünler yavaş yavaş sağlığınızı bozuyor. Her gün cheesecake mi yenir diye sorabilirsiniz.
Elbette hayır, ama ben arkasındaki yeme alışkanlığından bahsediyorum. Hem aynı tadı doğal malzemelerle yakalamanız mümkünken, neden kendinizi ve ailenizi zehirleyesiniz ki ? Cheesecake sevenler için işte limonlu cheesecake'in gerçek gıdalarla yapılmış doğal ve kolay versiyonu...
İçindekiler:Elbette hayır, ama ben arkasındaki yeme alışkanlığından bahsediyorum. Hem aynı tadı doğal malzemelerle yakalamanız mümkünken, neden kendinizi ve ailenizi zehirleyesiniz ki ? Cheesecake sevenler için işte limonlu cheesecake'in gerçek gıdalarla yapılmış doğal ve kolay versiyonu...
Taban ve Üzeri için
1 avuç badem
1 avuç fındık
1 tatlı kaşığı erimiş tereyağı
1/2 tatlı kaşığı tarçın
Kreması için
1 muz
1 su bardağı yumuşak tuzsuz yağlı inek peyniri
1 çimdik limon kabuğu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı bal (tercihe bağlı)
Yapılışı:
Fındık, badem, tereyağı ve tarçını mutfak robotunda kırıntı haline getirin. Yarısını kupların tabanına paylaştırın. Krema malzemelerini mutfak robotunda püre haline getirin. Kuplara paylaştırın. Kalan kırıntılarla kupların üzerini süsleyin. Buzdolabında soğutup servis edin. Bu tariften 3 adet kup çıkıyor.
For the base and topping
A handful of almonds
A handful of hazelnuts
1 tspn melted butter
1/2 tspn cinnamon
For the cream
1 banana
1 cup soft full fat unsalted cow cheese
1 pinch lemon zest
1 tspn lemon juice
1 tblspn honey (optional)
Instructions:
Pulse almonds, hazelnuts, butter and cinnamon into crumbles in a food processor. Split the half evenly to your cups. Puree cream ingredients in your food processor. Split evenly to your cups. Decorate your cups with the remaining crumbles. Cool in the fridge and serve. This recipe makes 3 cups.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder