15 Şubat 2015 Pazar

Balkabağı Dilimleri / Pumpkin Slices


Kabak tatlısına oldum olası bayılırım. Balkabağının bence çok özel bir lezzeti var. Ancak güzelim kabakları öyle bir pişirme adetimiz var ki adeta tadını bastırmak istiyoruz. Üzerine eklenen bir tepe toz şekerle bence balkabağına yazık oluyor. İşte balkabağının tadını sevip tatlısını yemeye cesaret edemeyenler için değişik bir alternatif. Pazar günü için ideal bir aile tatlısı oldu. Eşim de, kızım da çok beğendiler. Kaymakla balkabağı gerçekten çok ama çok yakışıyor.
İçindekiler:
- 5 orta boy balkabağı dilimi
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 10 adet medine hurması
- 1 çay kaşığı tarçın (opsiyonel)
* Daha tatlı olması arzu edilirse ilave 1 veya 2 çorba kaşığı bal/pekmez
Üzeri için 
Kaymak
Yapılışı:
Balkabaklarını soyup dilimleyin, yumuşayıncaya dek buharda pişirin. Çekirdeği çıkarılmış hurmalar, tarçın ve eğer daha tatlı olmasını dilerseniz bal/pekmez ilavesi ile birlikte rondodan geçirin. Ben eklemedim ve tadı bence gayet iyi oldu. Karışım püre kıvamını alınca cevizleri ekleyin, iyice karıştırın ve kare şeklinde bir kalıba karışımı bastırarak yayın. Buzlukta iki saat bekletin, dilimleyin, kaymak ekleyip servis edin.




I am absolutely crazy about pumpkin dessert. I think pumpkin has a very special taste. But we have such a bad way of baking it that it feels like we wish to spoil its taste. It's such a shame to add so many refined sugar on top of it. Here is an alternative for those who love pumpkin dessert but dare not touch it. Its also an ideal family snack for Sunday. Both my husband and daughter loved them. Kaymak and Pumpkin really go well together!
Ingredients:
- 5 medium sized raw pumpkin slices
- 1 cup crushed walnuts
- 10 medina dates
- 1 teaspoon cinnamon (optional)
* 1 or 2 tblspn honey/molasses for a sweeter taste (optional)
For topping
Kaymak /or coconut cream
Instructions:
Peel and slice the pumpkins. Steam them until they're soft. Add pitted dates, cinnamon and honey/molasses for a sweeter taste (I didn't and the taste was just fine),  blend in a food processor until smooth. Add walnuts, stir well, press and spread the mixture to a square shaped mold. Freeze for 2 hours, slice and serve with kaymak/coconut cream.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder