Havada kar taneleri uçuşurken benim gözümün önünde rendelenmiş hindistan cevizleri uçuşuyor. Evimizin sıcacık rahatlığında ve dışarısı bu kadar güzel görünüyorken gerçek dünyaya ait hiç bir şey bugün moralimi bozamaz. Sanki bir masalın içine düştük ve dışarıda konuşabilen kibar kurtlar, rüzgara kapılmış buzdan kanatlı atlar, yeraltındaki evinde yavrularına elmalı turta pişiren bir anne köstebek var. Bugün sadece iyi şeyler düşünmek istiyorum. Ve çizgi film saatinde Max ve Ruby isminde iki tane tavşan kardeşin maceralarını izleyen kızıma işte bu kokobarları yapıyorum. Bu tarif, paleo beslenenler için oldukça popüler bir tarif. Elbette kendimce değişiklikler yapıyorum çünkü orjinal tarifte süt ürünleri yok.
Çocuklara verilebilecek en sağlıklı atıştırmalıklardan biri ortaya çıkıyor.
İçindekiler:
- 100 gr rendelenmiş hindistan cevizi
- 1 çorba kaşığı ev yapımı tereyağ
- 1 çorba kaşığı ev yapımı kefir
- 2 çorba kaşığı keçiboynuzu pekmezi/bal
- 1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:
Malzemelerin tamamını iyice karışıncaya kadar rondodan geçirin, kare şeklinde bir kalıba sıkıca bastırıp buzdolabında en az 3 saat bekletin. Dilimleyip servis edin. Daha tatlı olmasını isterseniz 1 çorba kaşığı daha pekmez/bal eklenebilir. Biraz daha hindistan cevizi eklemeniz gerekebilir. Afiyet olsun. Tariften 4 iri dilim kokobar çıkıyor.
Ingredients:
- 100 gr shredded coconuts
- 1 tblspn homemade butter
- 1 tblspn homemade kefir
- 2 tblspns carob molasses/honey
- 1 tblspn cacao
Instructions:
Put all into a food processor and blend until completely mixed, press firmly into a square shaped mold ad refrigerate for at least 3 hours. Slice and serve. Add more molasses/honey if you prefer a sweeter taste. But you might have to add more coconuts in that case. Bon appetit! This recipe makes 4 large cocobars.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder