İşte bu kadar güzel bir güne yakışacak harika ve kolay bir dondurma tarifi aşağıda sizleri bekliyor...
İçindekiler: (1 porsiyon dondurma için )
Balkabaklı dondurma için
- 1 küçük yerli muz (önceden dondurulmuş)
- İnce bir dilim (orta boy) buharda pişmiş balkabağı (önceden dondurulmuş)
- 2 çorba kaşığı hindistan cevizi sütü veya inek/keçi sütü/kefir
- 1 tatlı kaşığı(veya 2) bal (opsiyonel)
Çikolatalı dondurma için
- 1 küçük yerli muz (önceden dondurulmuş)
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı bal (opsiyonel)
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi sütü / inek/keçi sütü/kefir
Süslemek için
- Tarçın ve ceviz
Yapılışı:
Balkabaklı dondurma malzemelerini mutfak robotunda püre kıvamına getirin, aynı işlemi çikolatalı dondurma malzemeleri için de yapın. Cam kadehe doldurun, süsleyin. Afiyet olsun!
And a recipe to match such a beautiful day is awaiting you below...
Ingredients:(Recipe for 1)
For the pumpkin ice cream
- 1 small baby banana (frozen)
- A thin slice of a medium sized pumpkin (steamed and frozen)
- 2 tblspns coconut milk or cow or goat milk/kefir
- 1 tspn honey(or more) (optional)
For the chocolate ice cream
- 1 small baby banana
- 1 tspn cocoa
- 1 tspn honey(optional)
- 1 tspn coconut milk or cow or goat milk/kefir
For decoration
- Cinnamon and walnuts
Instructions:
Blend pumpkin ice cream ingredients until smooth in a food processor, do the same for the chocolate ice cream ingredients. Fill them on a glass cup, decorate, serve and enjoy!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder