14 Şubat 2015 Cumartesi

Balkaymak Pasta / HoneyCream Cake

Çocuklarımızın bu kadar üzerine titrerken diğer aile üyelerini ihmal etmek olur mu? Eşim uzun zamandır benden pasta istiyor. Açıkçası o unlu ve rafine şekerli karışımı hazırlamak içimden gelmiyor - sanki adamcağızı ellerimle zehirliyormuş gibi hissediyorum. Tabii bir de o sağlıksız pastayı Bade'den saklama sıkıntısı var. Herhalde o pasta kan şekerini tavan yaptırır! Ve mutlaka ek insülin gerektirir. Gizlice pişirmeyi becersem bile buzdolabında özenle saklaması var. Ben sıkıntıya gelemem gerçekten. Kısacası çözümü gerçek gıdalarla gerçek bir pasta yapmakta buldum. Pasta için gereken ilhamı da takipçilerimden sevgili Cevher Meltem hanımefendiden ve onun harika pastasından aldım. Bu pastanın en büyük özelliği pişirilmesine gerek olmaması.

Ki bu da bence bir avantaj, çünkü gıdalar ısıya maruz kalmadığı için vitamin kaybı olmuyor. Pastadaki bal miktarıyla dilediğiniz gibi oynayabilirsiniz, pastanın arasına koyacağınız taze meyveleri değiştirebilirsiniz. Biz ailecek bu pastayı pek beğendik, dilerim sizler de dener ve beğenirsiniz. Sevgililer Günü'nüz kutlu olsun!

İçindekiler:
taban için
- 1 su bardağı tuzsuz yer fıstığı
- 50 gr hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi sütü
- 2 çorba kaşığı bal veya fazlası
ara malzemesi:
- dilediğiniz kadar muz/tercih edeceğiniz başka bir meyve
kreması için
- 2 olgunlaşmamış muz
- 1 su bardağı ev yapımı kaymak
- 1 çorba kaşığı bal veya fazlası (opsiyonel)
üzeri için
- 1 çorba kaşığı toz antep fıstığı
- 1 tatlı kaşığı bal 
- 1 olgunlaşmamış muz
Yapılışı:
Taban malzemelerini rondodan geçirip püre kıvamına getirin. Pişirme kağıdı ile kaplanmış 10x10 cm kelepçeli kalıbın tabanına yayın. Üzerine taze meyveleri dizin. Krema malzemelerini robotta püre kıvamına getirip meyvelerin üzerine dökün. Üzerini kapatıp buzlukta yarım saat dinlendirdikten sonra en az 4-5 saat buzdolabında bekletin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Artan olursa buzdolabında tutmayı unutmayın!



While we show so much care for our children, is it right to ignore the rest of the family ? My husband has been asking for a cake for a while. To be honest, I didn't feel like baking that refined sugar and flour filled mixture. I feel like I'm poisoning the poor guy. There is also the stress of keeping it hidden from Bade. Those cakes would make her blood sugar jump up! And require additional insulin. Even if I manage to bake it without Bade realizing, I have to keep it hidden in the fridge. I really cannot deal with all that stress. So I found the solution : baking  real cake with real food. The inspiration I needed was from one of my followers, Ms. Cevher Meltem and her fabulous cake. This cake's most important quality is that it's a no-bake cake. Which is an advantage, because as there is no contact with the heat, there is no loss of vitamins. You can change the amount of honey inside, and use whatever fresh fruit you like in the middle. We all loved this one, so I do hope you try and like it. Happy Valentine's Day!
Ingredients:
For the base
- 1 cup of raw peanuts
- 50 gr shredded coconuts
- 1 tspn butter
- 1 tblspn coconut milk
- 2 or more tblspns honey
For the middle
Your preferable amount of bananas /or any fresh fruit you like
For the topping
- 2 bananas
- 1 cup of homemade milk cream(kaymak) /or whipped coconut cream
- 1 tblspn or more honey
For decoration
- 1 tblspn powdered pistachios
- 1 tspn honey for drizzle
- 1 banana
Instructions:
Blend base ingredients in a food processor until smooth, spread it on the base of a parchment paper covered 10x10cm cake mold with a removable bottom. Add sliced bananas on top. Blend topping ingredients until smooth and pour on top of bananas. Cover and keep in the freezer for half an hour. Then place it on the fridge and let it rest for at least 4-5 hours. Decorate it however you like and serve. Don't forget to keep it in the fridge if you have any leftovers.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder