28 Ağustos 2015 Cuma

Fıstık Ezmesi Dolgulu Çikolata / Peanut Butter Filled Chocolate


" Dün olmadık bir anda İstanbul'dan çekip gitmek fikri geldi aklıma. Bu fikir oldukça klişe, öyle değil mi? Eminim çoğu kişi hayatının bir noktasında mutlaka aynı şeyi aklından geçirmiştir. Ancak ben bunu ciddi ciddi düşündüm. Şöyle Ege veya Akdeniz'de bahçeli, hatta mümkünse kendi avlusu olan küçük bir eve taşınsam dedim. İnsanlardan veya şehir hayatının karmaşasından uzaklaşmak amacıyla da değil...Bu şehri ve evimi seviyorum. Ama sadece böyle bir yerde yaşamanın vereceği mutluluk beni cezbetti. Bade'yi böyle bir yerde büyütmek ne keyifli olurdu...




Sonra farkettim ki geçen sene gittiğimiz tatilden beri aklımın gerisindeymiş aslında bu fikir... Farkında olmadan çoktan vermişim kararımı. 




Evet, kararım kesin. Bir gün, şartlar daha müsait olduğunda, yani er ya da geç, bu hayalimi gerçekleştireceğim. "



Evet, bu çikolata insanda yukarıdaki duyguları inandırıyor. Tavsiye ederim, hemen deneyin! 

İçindekiler : (12 adet çikolata için)
Çikolatası için
3 çorba kaşığı üzüm pekmezi
4 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
4 çorba kaşığı kakao
İç dolgusu için
12 çay kaşığı fıstık ezmesi
Yapılışı:
Bir sos tenceresinde, çok düşük ısıda, tereyağı ve pekmezi birbirine karıştırın. Kakaoyu ekleyin, ateşten alın. Çırpma teli ile kakao, tereyağı ve pekmezi birbirine yedirin. Çikolata kalıplarına sosun yarısını paylaştırın. Her bir kalıba bir çay kaşığı fıstık ezmesi koyun. Üzerini kalan sosla kaplayın. Buzlukta 2 saat beklettikten sonra dikkatlice kalıplardan çıkarıp servis edin. 
Not: Ben çikolata kalıbı olarak silikon buz kalıbı kullandım.


"Yesterday, out of nowhere, I thought about quitting Istanbul. Such a cliché, isnt it? I bet most of you thought about the same very thing some time during your lives. But, this time I thought about it very seriously. I said "How about moving into a house with a garden in Ege or Akdeniz, preferably with its own yard inside?". Not because I wish to escape from people or the turmoil of the city life..because I love my city and my home.
But because how happy it would make me simply tempted me. How wonderful it would be to raise Bade in such a place...

Then I realized this idea was at the back of my mind since our vacation, last year...I've already made up my mind back then.

Yes, my decision is final. One day, when circumstances are much better, sooner or later, I will make my dream come true."

Yes, this chocolate makes you feel exactly like above. I recommend it, try at once!

Ingredients: (For 12 chocolates)
For the chocolate
3 tblspns grape molasses
4 tblspns butter (melted)
4 tblspns cocoa
For the filling
6 tspns peanut butter
Instructions:
Mix together butter and molasses in a saucepan and in very low heat. Add cocoa and remove from heat. Mix all very well. Split the half of the sauce in chocolate molds. Add 1/2 tspn peanut butter on top of each. Cover the rest with the remaining sauce. Keep in the freezer for 2 hours, serve.
p.s. : I used silicone ice cube molds.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder