3 Ağustos 2015 Pazartesi

Koko Mereng Kurabiye / Coconut Meringue Cookies

Bildiğiniz gibi hindistan cevizi mutfağımın en temel malzemelerinden biri. Eh öyle olunca arada bir kurabiye yapmadan da olmuyor. Bu kurabiyeleri yanında sütlü çikolata sosum ile birlikte denemenizi tavsiye ederim. Ancak belirtmek isterim ki kurabiyeleri çok fazla bekletmeden tüketmekte fayda var. İçinde katkı maddesi, koruyucu veya işlenmiş herhangi bir gıda olmadığı için fazla dayanmıyor ve maalesef kısa sürede yumuşuyorlar. O yüzden olabildiğince çabuk tüketin derim!
İçindekiler:
80 gr h. cevizi
2 yumurta akı
1/2 su bardağı hurma püresi
Yapılışı:
Yumurta aklarını sert bir köpük olana dek çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip kaşık yardımı il nazikçe karıştırın. Hamuru bir kaşık yardımı ile pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisi üzerine -dilediğiniz büyüklükte- yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160C fırında üzeri kızarıncaya dek (25-30 dk kadar) pişirin. Afiyet olsun!



As you know coconut is one of the main ingredients of my kitchen. And every once in a while some cookies must be baked! I suggest you try these cookes with my milky chocolate sauce. I also have to warn you, as these cookies have no additives, preservatives or processed food in them, they do tend to soften up pretty quickly. So, make sure you eat them all up asap!
Ingredients:
80 gr shredded coconut
2 egg whites
1/2 cup date puree
Instructions:
Mix egg whites until they turn into a foam and stiffen up. Add other ingredients and blend gently with a spoon. Place the batter on a baking sheet placed oven tray with the help of a spoon. Bake for 25-30 minutes until the top turns golden in a pre-heated 160C oven. Enjoy!