18 Haziran 2015 Perşembe

Şeftalili Parfe / Peach Parfait



Bade bu tatlıyı o kadar çok sevdi ki "Anneciğim bu da ne böyle! Ne kadar harika olmuş!Ellerine sağlık!" diye bağırıp durdu, ağzı burnu yoğurt içinde tabii. Elif Hanım iyi ki benden parfe tarifi istemişsiniz, siz olmasanız kalkıp hiç yapmayacaktım. Sizin sayenizde ailecek harika bir öğleden sonra geçirdik. 


Tatlıyı deneyecek olan ama şeftalileri çiğ koymak istemeyenlere alternatif bir önerim şu: meyveyi birazcık tarçınla kısık ateşte pişirin ve kremayı sıcak şeftalilerle birlikte kuplarda servis edin. Efsane bir lezzeti olacaktır. Nasıl yapmayı seçerseniz seçin bu tatlı her halükarda enfes bir tatlı. Ekonomik, ve de çok kolay. İçinde üç kilo meyve veya un, nişasta, rafine şeker kullanılan parfelere benzemiyor (bu bölümde cani bir kahkaha atıyorum). Çilek, vişne, karadut gibi yaz meyveleriyle de yapmayı mutlaka deneyeceğim.

İçindekiler:
4 su bardağı süzme yoğurt
4 çorba kaşığı krem peynir
4-5 damla vanilya özütü 
Damak tadınıza göre dilediğiniz kadar bal
1 adet iri şeftali (kabuğu soyulup minik minik doğranmış)
Yapılışı:
İlk dört malzemeyi mikserle yaklaşık 2-3 dk çırpın. Yarısını kalıba dökün. Üzerine şeftalileri ekleyin. Kalan harcı üzerine ekleyin. Buzlukta 2 saat bekletin, kaskatı olmasını istemiyoruz. Hemen servis edin. Afiyet olsun!



Bade loved this one so much she kept yelling "Mommy! What is this! It's so yummy! Thanks for making it!" her face covered with yogurt, of course. Mrs Elif, I am so thankful you asked for a parfait recipe, without you I would have never tried making it. Thanks to you, we had a great family afternoon.
For those who will try making this dessert but do not wish to put raw peaches inside, I have a suggestion for you: Cook the peaches with some cinnamon on low heat and serve them warm with cream on small cups. However you choose to make it, this dessert is awesome in every way. It's very economical and easy to make. It's not like those parfait recipes with 3 kg fruit, flour, starch and refined sugar in them (insert evil laugh here). I will definitely try them with summer fruits like stawberries, sourcherries and black mulberries.
Ingredients:
4 cups of strained yogurt
4 tblspns of cream cheese
4-5 drops vanilla
Honey - the amount is up to your taste
1 large peach (peeled and cut in very small pieces)
Instructions:
Mix the first four ingredients for 2-3 minutes. Pour half in your mold. Add the peach. Pour the remaining batter on top. Keep in the freezer for 2 hours, We do not want it to befrozen completely. Serve immediately. Enjoy!








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder