3 yumurta
1 su bardağı toz badem
1/3 su bardağı rende hindistan cevizi
10 adet hurmanın püresi (miktarı artırabilir, veya tercih edeceğiniz herhangi başka bir doğal tatlandırıcı kullanabilirsiniz)
3 çorba kaşığı kakao
3-4 damla vanilya özütü
2 adet orta boy kabak
1 tepeleme çay kaşığı karbonat
Yapılışı:
Yumurtaları ve hurma pürenizi mikserle çırpın. Kahve değirmeninizde veya mutfak robotunuzda hindistan cevizinizi incecik, hatta mümkünse un gibi çekin. Eğer yapılamıyorsa bu aşamayı atlayabilir, hindistan cevizinin rendesini de kullanabilirsiniz. Toz badem, h. cevizi, kakao, vanilya ve karbonatı da ekleyip çırpmaya devam edin. Kabaklarınızı soyup incecik rendeleyin. Avucunuzda suyunu sıkıp karışımın içine ekleyin. Bir dakika kadar çırpın. Hafif sulu, akışkan bir kek hamuru elde edeceksiniz. Karışımı muffin kalıplarına doldurun, önceden ısıtılmış 160C fırında 25-30 dk pişirin. Afiyet olsun.
Ingredients: (For 12 muffins)
3 eggs
1 cup almond flour
1/3 cup coconut flour
Puree of 10 pitted dates (you may increase the amount or switch to another natural sweetener of choice)
3 tblspns cocoa
3-4 drops vanilla
2 medium zucchinis
1/2 heaping tspn baking soda
Instructions:
Mix eggs with date puree. Add almond, coconut flour, cocoa, vanilla and baking soda, keep mixing. Peel the zucchinis and grate finely. Squeeze their juice with your hand and add them to the mixture. Keep mixing for 1 minute. You will have a slightly liquidy cake batter. Pour it inside muffin molds, bake for 35-30 minutes in a pre-heated 160C oven. Enjoy.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder