8 Haziran 2015 Pazartesi

Bademli Kabaklı Çikolatalı Muffinler / Almond Zucchini Chocolate Muffins


Kabak brownie tarifim oldukça popüler, biliyorsunuz içinde yer fıstığı kullanılıyor, ancak herkes yer fıstığı sevmiyor. Örneğin ben bu ara yer fıstığından çok soğudum, hiç tariflerimde kullanasım gelmiyor. Bu yüzden bademli ve muffin versiyonunu yapmaya karar verdim. Sonuç diğerinden de güzel oldu, muffinlerin sanki buğday unuyla yapılmış gibi bir kıvamı ve tadı vardı. Biz memnun kaldık. Çok memnun kaldık hatta. Eğer kabak brownie denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Havuçlu kek oluyor, kabaklı neden olmasın ? Hem kabağın tadını hiç almıyorsunuz, bonus olarak da kekiniz ıslak kek kıvamında oluyor. 


İçindekiler: (12 adet muffin için)
3 yumurta
1 su bardağı toz badem 
1/3 su bardağı rende hindistan cevizi 
10 adet hurmanın püresi (miktarı artırabilir, veya tercih edeceğiniz herhangi başka bir doğal tatlandırıcı kullanabilirsiniz)
3 çorba kaşığı kakao
3-4 damla vanilya özütü
2 adet orta boy kabak
1 tepeleme çay kaşığı karbonat
Yapılışı:
Yumurtaları ve hurma pürenizi mikserle çırpın. Kahve değirmeninizde veya mutfak robotunuzda hindistan cevizinizi incecik, hatta mümkünse un gibi çekin. Eğer yapılamıyorsa bu aşamayı atlayabilir, hindistan cevizinin rendesini de kullanabilirsiniz. Toz badem, h. cevizi, kakao, vanilya ve karbonatı da ekleyip çırpmaya devam edin. Kabaklarınızı soyup incecik rendeleyin. Avucunuzda suyunu sıkıp karışımın içine ekleyin. Bir dakika kadar çırpın. Hafif sulu, akışkan bir kek hamuru elde edeceksiniz. Karışımı muffin kalıplarına doldurun, önceden ısıtılmış 160C fırında 25-30 dk pişirin. Afiyet olsun.


My zucchini brownies were a hit, and I've been using peanuts for it, but not everybody loves peanuts. For example I am done with peanuts these days, I do not feel like using them in my recipes. This is why I have decided to make an almond and muffin version of the recipe. The result was better than the original, they tasted and felt like they were made of wheat flour. We were delighted. Very delighted. If you still haven't tried them yet, I suggest you do asap. We make carrot cake, so why not a zucchini cake? Plus, you never taste it inside and you get the wet texture as a bonus.
Ingredients: (For 12 muffins)
3 eggs
1 cup almond flour
1/3 cup coconut flour
Puree of 10 pitted dates (you may increase the amount or switch to another natural sweetener of choice)
3 tblspns cocoa
3-4 drops vanilla
2 medium zucchinis
1/2 heaping tspn baking soda
Instructions:
Mix eggs with date puree. Add almond, coconut flour, cocoa, vanilla and baking soda, keep mixing. Peel the zucchinis and grate finely. Squeeze their juice with your hand and add them to the mixture. Keep mixing for 1 minute. You will have a slightly liquidy cake batter. Pour it inside muffin molds, bake for 35-30 minutes in a pre-heated 160C oven. Enjoy.