Çikolata Sosu (Tarifi için buraya tıklayın)/veya eritilmiş bitter çikolata
İç kreması için
2 adet orta boy muz
4 çorba kaşığı krem peynir
2 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 damla vanilya özütü
4 çorba kaşığı damla çikolata(isteğe bağlı)
Yapılışı:
Çikolata sosunu hazırlayın, sosun 3/4'ünü karton muffin kalıplarına paylaştırın. Kalanını daha sonra kullanmak üzere ayırın. Kalıpları buzlukta yarım saat tutun. Krema malzemelerini (damla çikolata dışında) mutfak robotundan geçirin, damla çikolatayı ekleyin ve bir kaşık yardımıyla karışıma yedirin. Buzluktan çıkardığınız muffin kalıplarındaki donmuş çikolatanın üzerine kremayı paylaştırın. Üzerine kalan çikolata sosunu döküp buzlukta 4 saat bekletin. Kartonundan dikkatlice çıkarıp hemen servis edin. Afiyet olsun.
Ingredients:(for 5 chocolate cups)
Chocolate sauce (click here for the recipe)/or melted bitter chocolate
For the filling
2 medium bananas
4 tblspns cream cheese
2 tblspns strained yogurt
2 drops of vanilla extract
4 tblpsns chocolate chips(optional)
Prepare the chocolate sauce, split 3/4 of it inside your muffin molds. Set aside the rest for later use. Keep the molds in the freezer for half an hour. Place the filling ingredients in your food processor (except the chocolate chips), pulse all until a creamy texture forms, add the chocolate chips and stir in with a spoon. Split the cream on top of the frozen chocolate sauce in the molds. Add the remaining chocolate sauce on top and freezer for more 4 hours. Remove the mold carefully and serve immediately. Enjoy.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder