İçindekiler: (6 adet tartölet için)
Tabanı için
1 su bardağı toz badem/fındık
3/4 su bardağı rende hindistan cevizi
1 yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2-3 damla vanilya özütü
Tatlandırmak için 1-2 çorba kaşığı pekmez/bal veya 2-3 adet hurmanın püresi
Kreması için
4 tepeleme çorba kaşığı süzme yoğurt
3 tepeleme çorba kaşığı krem peynir
3-4 damla vanilya özütü
Tatlandırmak için dilediğiniz miktarda bal
Üzeri için
1 adet mango, kabuğu soyulmuş ve ince dilimlenmiş
Jölesi için (bu bölüm isteğe bağlı, olmasa da olur)
1/4 su bardağı kadar mango suyu (dilimledikten sonra arta kalan meyvenin suyunu sıkarak elde ettim)
1 tatlı kaşığı chia tohumu
Yapılışı:
Yumurtayı çırpın, diğer taban malzemelerini ekleyin çırpmaya devam edin. Yapışkan bir karışım elde edeceksiniz. Silikon muffin kalıplarına paylaştırın ve parmaklarınızla karışımı kalıplara bastırıp yayın. 160 C önceden ısıtılmış fırında altın rengi alana dek pişirin. Çıkarın, soğuması için bir kenara ayırın. Silikon kalıptan dikkatlice ayırın. Krema malzemelerini mikserle çırpın, tartölet kalıplarına doldurun. Üzerlerine dilimlenmiş mangoları dizin. Soğutup servis edin.
Ingredients: (For 6 tartelettes)
For the base
1 cup almond/hazelnut flour
3/4 cup shredded coconut
1 egg
1 tblspn olive oil
2-3 drops vanilla extract
1-2 tblspns of honey/molasses or puree of 2-3 dates
For the cream
4 heaping tblspns strained yogurt
3 heaping tblspns cream cheese
3-4 drops vanilla extract
Honey(the amount is up to you) to sweeten it up
For the topping
1 mango (peeled and sliced)
For the jelly
1/4 cup mango juice(I squeezed the juice of the remaining mango after slicing)
1 tspn chia seeds
Instructions:
Mix the eggs, add the remaining base ingredients and keep mixing. You will have a sticky mixture. Split it into silicone muffin molds and press and spread using your fingers. Bade until golden brown in a pre-heated 160C oven. Remove and cool. Remove the base from the silicone molds carefully. Mix the cream ingredients, fill it inside the tartelettes. Decorate with mango slices. Serve cold.
* If you wish to make a jelly, to give the tartelettes a shiny texture and improve its nutritional value add chia seeds inside your mango juice and keep in the fridge for 1 hour. Your jelly is now ready. Spread some of it on your tartelettes with a kitchen brush.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder