27 Haziran 2015 Cumartesi

Crumble Çilek Parfe / Crumble Strawberry Parfait

Marketlerde satılan meyveli yoğurtlara hiç bir zaman anlam veremedim. Evde yoğurt var mı ? Var. Evde meyve var mı? Var. Eh be kardeşim, git ikisini karıştırıver işte! Mantı açmaya üşenmeyen eller meyveli yoğurt yapmaya, iki meyveyi pişirip ezip bebek maması yapmaya üşenmiyor mu, işte o zaman çıldırıyorum. Marketlerdeki "bol vitaminli", "çocukların zekasını geliştirdiği" ve "büyümesine katkıda bulunduğu" iddia edilen meyveli yoğurtların içinde meyve değil aroması var. Sadece satın almanız için ürünlerini parlatıyorlar o kadar. İçlerindeki şekerin miktarından, katkı maddelerinden, gıda boyalarından bahsetmiyorum bile. Üşenmeyin, gerçek gıdaları kullanın. Sentetik gıdaları, yavaş yavaş zehirlenmeyi reddedin.
Bu tarifteki Crumble ayrıca kahvaltılık gevrek, yani granola olarak süt ve yoğurt ile birlikte tüketilebilir. Gerçekten enfes olduğunu ayrıca belirteyim.

İçindekiler:  (4 büyük kup için)
Kreması için
4 su bardağı süzme yoğurt (inek, keçi, manda vs)
4 çorba kaşığı krem peynir(tarif burada)
4-5 damla vanilya özütü 

10-12 adet orta boy, dilimlenmiş çilek 
Crumble için
3/4 su bardağı rende hindistan cevizi
1 avuç ceviz
1 avuç çiğ badem 
1 avuç çiğ fındık
1 avuç çiğ kaju fıstığı (isteğe bağlı)
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı veya hindistan cevizi yağı
2 çorba kaşığı bal/pekmez
Yapılışı:
Ceviz, badem, fındık ve kaju fıstıklarını robottan geçirin, kakao, tereyağ, hindistan cevizi ve balı da ekleyip bir kaşık yardımıyla birbirine güzelce karıştırın. Karışımı pişirme kağıdı serilmiş düz bir fırın tepsisine yayın, önceden ısıtılmış 150 C fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Yanmaması için sık sık kontrol edin. Soğutun. Yoğurt, krem peynir, bal ve vanilyayı mikserle çırpın. Dilimlenmiş çilekleri içine katın. Krema ve crumble'ı cam kuplara paylaştırın, soğutun, servis edin. Afiyet olsun.

I can never make sense of those fruity yogurts at the markets. Do you have yogurt at home? Yes. Do you have fruit at home? Yes. Then go and mix both together! Those who can find time to make fresh ravioli but don't have time to make fruity yogurt or make a vegetable mash for their babies, they do drive me crazy! There is but little fruit inside (the taste you get are from mostly fruit extracts)  those "full of vitamins" yogurts that "help improve child intellect" or "help children grow". They are only polishing their products so you can buy. I am not even mentioning the amount of sugar, the additives and food colorings inside them. So don't be lazy, use real food. Refuse synthetic food, refuse slow poison.
The Crumble in this recipe can also be consumed as a granola, along with milk and yogurt. I should also let you know they are really delicious.
Ingredients:
For the cream
4 cups of strained yogurt 
4 tblspns of cream cheese (recipe here)
4-5 drops vanilla
Honey - the amount is up to you
10-12 medium, sliced strawberries
For the crumble
1/4 cup shredded coconut
A handful of walnuts
A handful of raw almonds
A handful of raw hazelnuts
A handful of raw cashew nuts(optional)
2 tblspns cocoa
2 tblspns melted butter/coconut oil
2 tblspns honey/molasses
Instructions:
Pulse walnuts, hazelnuts, almonds and cashew nuts into a meal in your food processor, add cocoa, coconut and butter and stir well with a spoon. Spread the mixture on a baking sheet covered oven tray, bake for appr. 1 hour in a pre-heated 150 C oven. Check often as they burn easily. Cool once removed. Mix your yogurt, vanilla and cream cheese. Add sliced strawberries. Split the cream and the crumbles in your glass cups, cool and serve. Enjoy.