İçindekiler : (1 porsiyon)
Taban ve üst kaplama için
3/4 su bardağı (40-50 gr civarı) rende hindistan cevizi
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
3 adet İran hurması (çok tatlı oldu - 2 adete indirilebilir - kuru kayısı da kullanılabilir)
Arası için
2 çorba kaşığı ince rende tuzsuz dil peyniri (veya herhangi bir eriyebilen tuzsuz künefe peyniri
Servis için
Kaymak (kesinlikle tavsiye ediyorum, kaymaksız olmaz)
Bal (tercihe bağlı bence hiç gerek yok)
Ceviz / Antep Fıstığı
Fırınınızı 180C'ye ayarlayıp ısıtın. Topraktan bir kabı yağlayın.Hindistan cevizi, tereyağı ve hurmayı robottan geçirip iyice karıştırın. Karışımın yarısını tabana yayın. Kaşıkla üzerine bastırarak sıkıştırın. Üzerine peynir rendesini koyup kalan karışımla üzerini kapatın. Kaşıkla iyice bastırarak tekrar sıkıştırın. Fırında 10 dk kadar pişirin, henüz kızarmamışsa fırının ızgarasını açın ve üzerini hafifçe kızartın. Çünkü fırında çok kalırsa içindeki peynir kuruyabilir. Fırından çıkarın künefenizi tabağa alın, kaymakla servis edin. Afiyet olsun.
Ingredients: (Recipe for 1)
For the base and covering
1/4 cup shredded unsweetened coconuts (40-50 gr)
2 tblspns melted butter
3 Iran dates (turned out to be too sweet - you can use 2 or switch to sundried apricots)
For the filling
2 tblspns finely grated unsalted dil or mozzarella cheese
For serving
Double cream (a must, its just not the same without double cream)
Honey (optional - not necessary at all)
Pistachio/Walnut meal
Instructions:
Pre-heat your oven to 180C. Grease your mold. Pulse dates, coconuts and butter until finely mixed. Spread half on the base of the mold. Press firmly with a spoon and squeeze. Add the cheese on top. Then add the remaining coconut mixture. Press and squeeze again. Bake for 10 minutes and open the grill to brown the top a little if still not browned. The cheese can dry up if it stays in the oven too much. Remove, serve with double cream. Enjoy.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder