23 Nisan 2015 Perşembe

Unsuz Çikolatalı Krepler / Flourless Chocolate Crepes

Bugün, evimizin hemen yanında bir anaokulunun düzenlediği çocuk şenliği vardı. Yüz boyama, balonlar ve palyaçolar, çeşitli sporlar, resim ve el işi faaliyetleri, tiyatro ve halk oyunları gösterilerine tek tek katılan Bade için gerçek bir bayram oldu. Ben ise şenliğe giderken sadece içimden "lütfen sağlıksız yiyecekler olmasın" diye dua ettim ama elbette duam kabul olmadı. Daha kapıdan girerken elinde pamuk şeker çubukları ve patlamış mısır kutuları ile gezen insanları görünce kocaman bir iç çektim. Ama Bade beni çok şaşırtarak hiç birinin yüzüne bile bakmadı. Oyunlar onun için çok daha önemliydi. Bol bol eğlenip çabucak sıkıldıktan sonra ise acıktı ve döner yemek istedi. Kan şekeri sabah onun için yaptığım kreplerin düşük karbonhidrat oranı ve bol hareket sayesinde gayet güzeldi. Dışarıda yemek yemesini tercih etmesem de bugün kızımı kırmadım. Bu lezzetli, şekersiz, unsuz, kan şekeri dostu krepleri sizlerle paylaşmadan edemezdim. Tarifi aşağıda bulabilirsiniz.


İçindekiler:
2 yumurta
1/2 su bardağı süt (keçi/inek/h.cevizi/badem sütü)
1 çay kaşığı tarçın veya bal/pekmez
1/4 su bardağı hindistan cevizi rendesi veya unu
2 çimdik kaya tuzu
1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı:
Benim artık bir kahve değirmenim var, annemin doğumgünü hediyesi, yani yaklaşık 10 saniye içinde hindistan cevizi rendesinden un elde edebiliyorum. Eğer kahve değirmeniniz yoksa çorba blenderı yardımı ile önden yumurta, süt ve hindistan cevizinizi yaklaşık 3-4 dk  fazladan çırpmanız hindistan cevizinizi un gibi inceltmek için yeterli olacaktır. Sonrasında kalan malzemeleri de ekleyip çırpmaya devam edin. Oldukça sulu bir hamur elde edeceksiniz. Krep tavanızı yağlayın, bir kepçe yardımı ile karışımdan uygun miktarda dökün. Çok ince veya kalın olmamasına dikkat edin. Alt taraf pişmeye başladığında krebin kenarlarının kıvrılmaya başladığını göreceksiniz. Dikkatlice çevirin. Çabuk piştiği için yanmamasına dikkat edin. Ben bu ölçülerle orta boy krep tavasında 4 adet krep elde ettim. 



Today there was a children festival near our home. It was a true festival for Bade since she participated all the games and activities like face painting, balloons and clowns, all kinds of sports, painting and kids crafts, theatre and traditional dances. I simply prayed for no unhealthy snacks but of course my prayers were left unanswered. The moment we walked in we saw people with cotton candies and popcorns in their hands and I sighed. But Bade took me by complete surprise and did not even give a second look at them. Games were more important. She had lots of fun and got bored quickly and only asked for doner kebab when she got hungry. Her blood sugar was very good thanks to the low carb crepes I made her for breakfast and lots of activity.  I'd rather she doesn't eat outside but I could not upset her today.  And I could not help but share this recipe with you. The recipe is below.
Ingredients:
2 eggs
1/2 cup milk (of your preference)
1/2 tspn cinnamon/honey/molasses
1/4 sup coconut flour or shredded coconuts
2 pinches of rock salt
1 tspn cocoa
Instructions:
I now have a coffee grinder, my mom's birthday gift, so I can make my own coconut flour in like 10 seconds. If you do not have it just pulse your eggs, milk and shredded coconut with a soup blender for 3-4 minutes more beforehand to make your coconuts thin like flour. Then add the remaining ingredients and keep blending. You will end up with a very watery mixture. Grease your crepe pan, pour inside your pan with a scoop. Make sure it's not too thin or thick. You can flip when the sides will start curling up. Flip carefully. Make sure it does not burn as it cooks quickly. This recipe makes 4 medium sized crepes.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder