Her şey, ama her şey senin için. Seni sen yapan herşeyi, minicik ellerinin, minicik ayaklarının, kıvır kıvır saçlarının, bilmiş sözlerinin, koca gözlerinin, upuzun kirpiklerinin, gizli saklı yaptığın minik yaramazlıklarının tamamını bu kadar çok sevdiğim için. Kıkır kıkır gülmen için. Yorgun olduğumu söylediğimde bu kadar içtenlikle üzülüp ağlamaya başladığın için. Görmüyor muyum zannediyorsun ? Renkli şekerlerin, üzerinde türlü türlü hayvanların, içinde oyuncakların olduğu o zalim abur cuburların sana ne kadar çekici geldiğini görmeyecek kadar yetişkin olduğumu mu düşünüyorsun ?
Görüyorum, hissediyorum. Ben senin annenim ve bir yetişkinim evet, ama senin sayende ben de küçük bir çocuğum. Seni, sana dair herşeyi o kadar yoğun yaşıyorum ki bir çocuk olmamak elimde değil. Her şey, ama her şey senin için. Senin hiç bir şeyden mahrum kalmaman için. Bu arada sağlığını kaybetmemen için. Dünya üzerindeki en mutlu çocuk olman için.
Çünkü ben, senin sayende, Dünya üzerindeki en mutlu anneyim.
Bu tarifin lila ve pembe arasında bir türlü karar veremeyen kızımın favorisi olduğundan bahsetmeme gerek yok sanırım. Bu kokobarın adını da o koydu. Görünümü çok hoş ve doğum günleri gibi etkinlikler için de göz alıcı ve sağlıklı bir tatlı alternatifi . Bir dahaki sefere renkte değişiklik yapıp yeşil renk için ıspanak ve turuncu renk için havuç suyu kullanmayı düşünüyorum. Mor lahana suyunu ısıtarak ve içine karbonat ekleyerek ise mavi renk elde etmek mümkün. Gıda boyasının en güzelini Doğa bize sunuyor. Bal konusu ise maalesef hassas, hakiki bal bulmak çok ama çok zor olduğu için bu konuya çok dikkat etmenizi öneririm. Marketlerdekin neredeyse tamamı şekerle, glukozla yapay beslenen arıların katkı maddesi dolu ve işlem görmüş balları.
İçindekiler: (9 adet kokobar için)
Pembe kokobar için
3/4 su bardağı (50 gr) rende hindistan cevizi
2 çorba kaşığı kaymak
1 tatlı kaşığı bal
1 çorba kaşığı kırmızı pancarın suyu
1 tatlı kaşığı çiğ, ince rendelenmiş kırmızı pancar
Lila kokobar için
3/4 su bardağı (50 gr) rende hindistan cevizi
2 çorba kaşığı kaymak
1 tatlı kaşığı bal
1 çorba kaşığı mor lahana suyu
Yapılışı:
Küçük bir kırmızı pancarı soyup incecik rendeleyin. Elinizle suyunu sıkın ve bir kenara ayırın. Mutfak robotunuzda hindistan cevizi, kaymak, bal, kırmızı pancar rendesi ve suyunu iyice karıştırın. Dikdörtgen şekilli bir kalıba bastırıp buzdolabına koyun. Küçük bir mor lahanadan 1 çorba kaşığı su elde edecek kadar rendeleyin. Suyunu sıkın. Mutfak robotunuzda hindistan cevizi, kaymak ve bal ile birlikte iyice karıştırın. Dolapta bekleyen pembe kokobarı çıkarıp üzerine yayın ve iyice bastırın. Tekrar dolaba koyun. En az bir saat dolapta bekletin. Dilimleyin, servis edin.
Because I am, thanks to you, the happiest Mom on Earth.
Ingredients: (This recipe makes 9)
For the pink cocobar
3/4 cup shredded coconut
2 tblspns double cream
1 tspn honey
1 tblspn red beetroot juice
1 tspn raw finely shredded red beetroot
For the lilac cocobar
3/4 cup shredded coconut
2 tblspns double cream
1 tspn honey
1 tblspn purple cabbage juice
Peel and finely grate a small red beetroot. Squeeze its juice with your hands and set aside. Pulse coconut, double cream, honey, beetroot and juice in your food processor until they blend well. Press firmly on a rectangular mold, place in the fridge. Grate finely some purple cabbage so that you get 1 tblspn juice. Squeeze and set aside. Place it on your food processor with coconut, double cream, honey and pulse. Remove the pink cocobar, spread the lilac on top of it and place back in the fridge. Cool for at least 1 hour. Slice, serve.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder