İçindekiler:
2 kg çiğ inek sütü
yarım limon suyu
1 çorba kasesi ev yapımı inek yoğurdu
kaya tuzu
bir diş sarımsak rendesi
1 tatlı kaşığı tereyağ
ayrıca 1/2 su bardağı ev yapımı inek yoğurdu (kıvam vermek için)
Yapılışı:
Sütü kısık ateşte 15 dk kadar kaynatın, kaynadığında limon suyu ve yoğurdu ekleyin. Birkaç dakika tahta kaşıkla karıştırın. Sütünüz kesilecek, yeşilimsi suyu ayrışacak. Tencereyi ateşten alıp ılınmasını bekleyin, sonra kesilmiş sütü süzgecin üzerine geçirilmiş temiz bir tülbentten süzün. Tülbenti top yapıp elinizle fazla suyunu sıkın ve peyniri hafifçe sulu ve yumuşak bırakın. Rondoya koyun, tuzunu, tereyağını, yoğurdu ve sarımsağı ekleyin. Kremamsı bir kıvama gelene kadar robottan geçirin. Taze fesleğen, biberiye, kekik, dereotu ile de çeşnilendirebilirsiniz. Afiyet olsun.
When I compared our past breakfasts with the present one I smiled to myself. Different kinds of homemade cheese, homemade walnut-tomato breakfast paste my husband loves so much, my homemade hazelnut paste were waiting for us on the table with all their
magnificence. If it were before they would be replaced by store bought cheese variations full of additives. Making a walnut-tomato breakfast paste takes like three minutes, but we used to buy it from the store as well. I am so glad we made these changes in our lives. I am so glad we have come to realize the benefits of natural nutrition. I feel so different now. It feels like that angry woman with a frown is gone. What we eat is a huge part of the stress in our lives. Here is the recipe for one of our favourites, the cream cheese we devour within the same day...
Ingredients:
2 kg raw cow milk
half a lemon juice
1 cup homemade cow yogurt
rock salt
1 garlic clove (peeled)
1 tspn butter
an additional 1/2 cup of homemade cow milk yogurt
Instructions:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder