15 Ocak 2015 Perşembe

Devam Sütü / Follow On Milk

Bade henüz bebekken gittiğimiz bir kontrolde doktorumuzun "anne sütüyle bebeklere verilen formül mamaların arasında bir fark yok ki" dediğini ve ona uzaylıymış gibi baktığımızı hatırlıyorum. Elbette bir daha o beyefendiye uğramadık. Doktorlarının her dediğini doğru kabul eden annelere bazı "doktorların" ürün tavsiyeleri karşısında ödeme kabul ettikleri gerçeğini hatırlatmak isterim. Bu küçük anekdotun arkasından gelecek olan ise şu : Bugün marketteki devam sütlerinden birinin içindekiler bölümüne bakayım dedim. Bulduklarıma birlikte bakalım mı? İşte içindekiler :

Pastörize UHT yağlı inek sütü: İnek sütünün insan vücuduna uygun olmadığını önceki yazılarımda belirtmiştim. Yüksek ısıda mikroplarından arındırılan sütler zaten probiyotiklerinden de arınmış oluyor ve geriye boş bir sıvı kalıyor.
Su: Ne suyu ? Nerden geliyor ? İçinde ileri yaşlarda alzheimer'a sebebiyet veren ve bir çok içme suyunda bulunan alüminyum var mıdır ?
Laktoz: Sadece sütte bulunan süt şekeridir.

Maltodekstrin Mısır veya patatesten elde edilen bir tür karbonhidrat ve katkı maddesidir, kana hızla karışır. Yani kısacası bir tür glukozdur. Zararsız bir katkı maddesi olarak kabul edilir, ancak kesinlikle doğal olmayan, kimyasal işlemle elde edilen, çocuğunuzun kan şekerini kolaylıkla sindirildiği için hızla yükseltecek olan bir katkı maddesidir.
Mısır yağı: Çoğu mısırın GDO'lu olduğunu bilmeyen yok. Olmasaydı bile neden çocuğunuza mısır yağı içiresiniz ki?
Vitamin ve mineral toz karışımı: Vitamin ve mineralleri sebze, meyve, kuruyemiş, yumurta, peynir ve etten alabilecekken...
Emülgatör ayçiçek lesitini :Emülgatör sütteki yağın likitten ayrılmasını engelleyen bir katkı maddesidir. Genellikle soyadan üretilir ancak dünya üzerindeki soyanın %75'i artık GDO'lu olduğu için ayçiçek lesitini kullanımı yaygınlaşmaya başlamıştır.
Frukto Oligosakkarit: Muz, soğan, sarımsak, agave bitkisi gibi meyve ve sebzelerden elde edilen bir tür prebiyotik özelliği olan karbonhidrat ve tatlandırıcıdır. FOS'un Kanada'da bebek mamalarında kullanımı yasaktır. Avrupa Birliği'nde bebek ve çocuk süt ve mamalarında kısıtlı kullanımına izin vardır.
Dekstroz : Glukoz. Yapay başka bir şeker daha. Mısır nişastasının buhar ve sulandırılmış asitle hidroliziyle üretilir.
Küçücük bedenlere bu kadar doğal olmayan kimyasal madde yüklemek ne kadar doğru ? Bir sütün içinde 4 farklı çeşit kimyasal şeker katılmış. Seçim size kalmış. Keşke zamanı geri döndürüp, hamile olduğumu ilk öğrendiğim ana dönebilseydim. Keşke o zaman şimdiki kadar bilinçli olabilseydim. Gıdaya yönelik seçimlerim o kadar farklı olurdu ki! Çocuğunuzun herhangi bir sağlık sorunu olmaması o kadar büyük bir nimet ki...Sapasağlam çocuklarınızı bu yapay ürünlerle hasta etmeyin.

Sevgiler,

While Bade was still a baby, I remember our doctor saying that there was no difference between formula milk and breast milk during an appointment and us staring at him as if he were an alien. Of course we never went to see that gentleman again. I have to remind the mothers who accept everything their doctors say right the fact that some doctors are being paid for recommending some brands to their patients. And here's what comes after this little anecdote : I checked out the label of a Follow On milk I've found on the store. Shall we look at what I've found ? Here are the ingredients :
Pasteurised UHT Cow Milk : I have already mentioned how cow milk is not suitable for human body. But the milk that is cleared off of all the microbes in Ultra High Temperature also loses all its probiotics and all that remains is an empty liquid.
Water: What kind of water is it ? Where does it come from? Does it contain aluminium which causes alzheimer and which is already present in lots of drinking water ?
Lactose : Its a sugar that is only found in milk.
Maltodextrin  : Its a carb and food additive derived from potato and corn, its rapidly absorbed into blood sugar. In brief, it's some kind of glucose. It is generally known as a non-harmful additive, but its definitely not natural, it is produced via chemical process, and it will rapidly increase your child's blood sugar because its easily digested.
Corn Oil: Everybody knows that most corn are GMO. Even if it weren't why would you make your child drink corn oil ?
Vitamin and Mineral mix: Why when your child can get all she/he needs from vegetables, fruits, nuts, cheese, eggs and meat?
Emulgator sunflower lecithin: Emulgator prevents the oil from separating from the liquid.It is generally produced from soybeans, but since nearly %75 of soybeans of the world are GMO, the use of sunflower lecithin is beginning to spread.
Fructo Oliggosaccharids: Its a carb and a sweetener derived from plants and vegetables like onions, garlic, agave, bananas. Its use in formula milk is banned in Canada. Its use in EU is restricted.
Dextrose: Glucose.Another form of artificial sugar. Produced via hydrolysis of corn starch with steam and diluted acid.

How right it is to overload little bodies with so many unnatural chemical additives ?
4 different kinds of chemical sugar are added inside this milk.The choice is up to you. I wish I could turn back the time and go back to the day I found out I was pregnant. I wish I could be as conscious as I am now. My diet choices would be so different! Its such a blessing for your child to have no health issues...Don't make them sick with these artificial products.
Love,



2 yorum:

  1. sila okudukca okuyasim geliyor ayni durum ben de biraz daha dikkat edecegim harikasin emegine sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkür ederim ! sevgiler ...

    YanıtlaSil