19 Ocak 2015 Pazartesi

Unsuz Fındıklı Kurabiye / Flourless Hazelnut Cookies


Bade'nin deyişiyle : tatatatam! Fındıklı kurabiyelerimiz mis gibi pekmez kokuyor, fırından henüz çıktı - çıtır çıtır ve de sağlıklı! Unsuz fındıklı kurabiyeleri ilk defa Nergis ablamda tatmıştım - onun tarifini değiştirdim elbette - çünkü biz şeker kullanmadığımız için pekmez kullandık. Hem rengi hem tadı bir başka oldu.
İçindekiler:
- 1 su bardağı ezilmiş fındık 
- 1 yumurta akı
- 1 çorba kaşığı organik pekmez/organik bal (daha tatlı seviyorsanız 1 kaşık daha fazla koymalısınız)
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Hepsini karıştırıp ufak toplar haline getirerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsinize dizin. Üzerlerine hafifçe bastırın ki yuvarlak şekilli olsun. 150 C önceden ısıtılmış fırında 8 dk pişirin.

In Bade's words: Ta-ta-ta-taaam ! Our hazelnut cookies smell just like molasses, they are fresh from the oven, crunchy and healthy! I have tasted these hazelnut cookies first at Nergis's place but I changed her recipe and used molasses as we do not use refined sugar. The color and the taste are simply amazing.
Ingredients:
- 1 cup hazelnut meal
- 1 egg white
- 1 tablespoon organic molasses/honey
- 1 tspn olive oil
Instructions:
Mix them all, make little balls and place on a parchment paper. Press softly on top to give a round shape. Bake for 8 minutes in a preheated 150C oven.