14 Ocak 2015 Çarşamba

Hindistan Cevizi Sütü / Coconut Milk

Dün akşam biraz hindistan cevizi sütü yapayım dedim - çünkü Bade bu sütü kurabiyeleriyle birlikte içmeye bayılıyor, ben de kahvemin içinde seviyorum. 
İşte evrensel tarifi:
İçindekiler :
- 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi (ne kadar taze o kadar iyi)
- 3 su bardağı sıcak su
- Tatlı olsun isterseniz 1 çorba kaşığı veya daha fazla bal/pekmez ekleyebilirsiniz(isteğe bağlı)
Yapılışı:
Hindistan cevizini derin bir kaba alın, üzerine su ekleyip el blenderı ile köpük köpük ve kremamsı olana dek çırpın. Sonrasında iyice süzüp cam bir şişeye aktarıp buzdolabında saklayın. 1 hafta içinde tüketin! Yapılışı çok kolay ve de harika bir kokusu var! Bu tariften 1/2 litre hindistan cevizi sütü çıkıyor. İnek sütü alerjisi olanlar için çok iyi bir alternatif.

So last night I decide to make some coconut milk - because Bade likes them with her cookies and I like them inside my coffee. Here's the universal recipe:
Ingredients:
- 1 cup of shredded coconuts (the more fresh the better)
- 3 cups of warm water
- 1 tablespoon honey/ molasses or more if you like a sweet taste(optional)
Instructions:
Place the coconuts in a deep bowl, add the water. Mix with a soup blender until its foamy and creamy. Filter, place in a glassbottle, put in the fridge and consume within a week!
Very easy and smells so damn good! This recipe makes 1/2 liter coconut milk. Its a very good alternative for those with cow milk allergy.