2 Aralık 2015 Çarşamba

Portakallı & Çikolata Ganajlı Unsuz Kurabiye / Flourless Orange & Chocolate Ganache Cookies



Bir süredir kitabım üzerinde çalıştığım için epey yoğundum. Sadece kitap mı ? Hayır elbette. Sizlere bir sürü sürprizim olacak ama tadını kaçırmak istemiyorum o yüzden kesinlikle ağzımdan kaçırmayacağım. İlk fırsat bulduğumda da hemen bir tarif yayınlamak istedim. 
Ağızda dağılan, yumuşak, yoğun bir kurabiye. Üzerine dökülen enfes çikolata sosu ve portakal kabuğu rendesi çok ama çok yakışıyor. 




Portakallı & Çikolata Ganajlı Unsuz Kurabiye
Hazırlık Süresi: 20 dk
Pişirme Süresi: 15 dk
Servis: 18 adet
İçindekiler:
Kurabiye hamuru için
1,5 su bardağı kahve değirmeninde un gibi çekilmiş toz Hindistan cevizi
6 çorba kaşığı çiğ toz fındık
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 orta boy portakalın suyu
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
2 çorba kaşığı halis bal veya hurma şerbeti
Ganaj için
6 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı halis bal veya hurma şerbeti
Üzeri için
3 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
1-Fırınınızı 160C’ye ayarlayın.
2-Derin bir kapta kurabiye malzemelerini karıştırıp yoğurun.
3-Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, avucunuzda yuvarlayın. Yağlanmış/pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsinize yerleştirip üzerine avucunuzla bastırarak düzleştirin.
4-15 dk altın rengini alana dek pişirin. Çıkarın ve soğutun.
5-Sos tencerenizde erimiş tereyağı ve kakaoyu çırparak karıştırın. Balı ekleyin, 1 dk daha çırpmaya devam edin. Sosu fırça yardımı ile soğuyan kurabiyelerin üzerine sürün.
6-Sos sürülmüş her bir kurabiyenin üzerine portakal kabuğu rendesi serpiştirin. Servis edin.

Not: Unsuz&rafine şekersiz kurabiyeler adları üzerinde un ve rafine şeker içermedikleri için çok hızlı yumuşarlar. Onlardan çok şey beklemeyin ve kısa sürede tüketmeye bakın. Yumuşayan kurabiyelerinizi fırında biraz ısıtmak toparlanmalarını sağlayacaktır.


I’ve been working on my cookbook for a while so I've been quite busy. Only the cookbook ? Of course not. I am going to have wonderful surprises for you and I do not wish to spoil them so I will keep my mouth shut! Anyway, I simply wanted to publish a recipe at the first convenient moment.So here it is... This cookie is an intense, crumbly and chewy one. The chocolate sauce and orange zest go so well together!
  
Orange & Chocolate Ganache Cookies
Prep Time: 20 min
Baking Time: 15 min
Serves: 18 pcs
Ingredients:
For the cookie dough
1,5 cup ground shredded coconut
6 tblspns ground raw hazelnuts
1 tblspn orange zest
1 medium orange’s juice
1 cup melted butter
2 tblspns honey or date syrup
For the ganache
6 tblspns melted butter
2 tblspns cocoa
1 tblspn honey or date syrup
The topping
3 tblspns orange zest

Instructions:
1-Set your oven to 160C.
2-Add cookie dough ingredients in a deep bowl and knead.
3-Tear walnut sized pieces from your dough and roll inside your palm. Place on your greased/parchment paper covered oven tray and press firmly to flatten.
4-Bake for 15 minutes until golden. Remove and cool.
5-Mix cocoa and butter in a saucepan. Add honey, continue mixing for 1 more minute. Spread the sauce on top of the cookies with a brush.
6-Sprinkle orange zest on top. Serve.

P.S: Flour and refined sugar free cookies tend to soften a lot faster than regular cookies as they have no sugar and flour inside. Do not exect a lot from them and consume asap. Heating in your oven might help them recover a little.